Yandex Metrica

Şok iddia: Oğuz Murat Aci'nin katili Timur Cihantimur, cezaevinde intihar etti!

Şok iddia: Oğuz Murat Aci'nin katili Timur Cihantimur, cezaevinde intihar etti!

Oğuz Murat Aci'nin ölümünden sorumlu olan 16 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçmıştı. Kazadan 106 gün sonra ABD'de tutuklanan Timur Cihantimur ve Eylem Tok'un yargılanmasında 2'nci duruşma görüldü. İddialara göre Timur Cihantimur cezaevinde intihar etti.  

Gündem

21.06.2024, 14:45

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart tarihinde meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 16 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, kazadan 106 gün sonra ABD'de tutuklandı. 

Duruşmayı takip eden gazeteci Emrullah Erdinç, mahkemede yaşanan ve oldukça dikkat çeken izlenimlerini kamuoyuyla paylaştı.

ABD, PKK'nın işgalindeki bölgeye 40 araçlık askeri takviye yolladı ABD, PKK'nın işgalindeki bölgeye 40 araçlık askeri takviye yolladı Haberi Görüntüle

AVUKAT, HAKİME YALVARDI

Cihantimur'un avukatı, hakime; "Yalvarıyorum size bu genç adamı serbest bırakın. Yalvarıyorum size bu genç adamı kefaletle bırakın biz kaçmayacağının garantisini sizlere veriyoruz" dedi.

ABD Adalet Bakanlığı'nın atadığı avukat ise "Bu kişiler kaçmaya meyillidir. Her zaman da kaçacaklardır. Daha öncesinde Annesi ile kaçıyordu. Şimdi de babası çok güçlü çok parası var. Babası sahip olduğu bu para ile birlikte çok rahat bir şekilde kaçırabilir." sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail utanç verici katliamlar yapıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail utanç verici katliamlar yapıyor! Haberi Görüntüle

KEFALET ÖDEMEYİ TEKLİF ETTİLER

Timur Cihantimur'un avukatı, geçen duruşmada olduğu gibi yine cezaevi koşullarından bahsetti ve "Genç adam 3 gündür tecrit ediliyor. İntihara teşebbüs etti. Kendisine zarar vermemesi için izole biçimde yalnız ve çıplak tutuldu. İlaçlarını alamıyor ve farklı ilaçlar verdiler. O ilaçlar da kendisine alerji yaptı durumu iyi değildi." ifadelerini kullandı.

Timur Cihantimur'un avukatı, savunmasının devamında "Bu çocuk annesi üzerinden kaçtı ve aslında kaçma niyeti hiçbir zaman olmadı. Buraya geldi eğitim hayatına devam edecekti okul tuttular ve yerleşti buraya. Eğitim hayatına devam etmek istiyor. Babasının ekonomik durumu çok iyi. İstediğiniz zaman istediğiniz kefaleti buraya ödeyebilir. Boston'da iki evi bulunuyor. Size garanti veriyorum kesinlikle kaçmayacaktır" ifadeleriyle Cihantimur'un serbest bırakılmasını istedi.

Uyarılar sonuç vermedi: Yollar can pazarına döndü: 62 ölü 8 bin 690 yaralı Uyarılar sonuç vermedi: Yollar can pazarına döndü: 62 ölü 8... Haberi Görüntüle

'PORSCHE İLE GEZEN BİRİNİN CEZAEVİNDE ŞOK OLMASI NORMAL'

Savcı Kristin Kearney, Cihantimur'un serbest kalması durumunda tekrar kaçabilecek ekonomik imkana sahip olduğuna dikkat çekerek, cezaevinin şartlarının kötü olmadığını, milyon dolarlık evde yaşayan ve annesinin Porsche'si ile gezen birisi için şok edici bir mekan olmasının normal olduğunu dile getirdi.

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yapmakla suçundan gözaltına alınmıştı: Emekliye sevk edilen tuğgeneral tutuklandı Suriye sınırında insan kaçakçılığı yapmakla suçundan gözaltına alınmıştı: Emekliye sevk... Haberi Görüntüle

İNTİHAR GİRİŞİMİ İDDİASI

Gazeteci Rojda Altıntaş'ın Oğuz Murat Aci’nin avukatından aktardığı bilgide “Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin avukatı Hacı Orhan ile görüştüm. Ailenin çocuklarına zarar verdiğini, ailenin vereceği en iyi kararın çocuğu ve Eylem Tok’u Türk adaletine teslim etmek olduğunu söyledi. Timur C.’nin cezaevinde intihar girişimi de olmuş” ifadeleri yer aldı. 

Timur Cihantimur’un duruşmasını takip eden Boston Türkleri Derneği Kurucusu Esat Gök, Timur Cihantimur'un intihar girişiminde bulunmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Timur Cihantimur intihar girişiminde bulunmadı. Avukatı, Cihantimur'un bulunduğu ortamın onun gibi biri için intihar etmeye müsait olduğunu ve bu nedenle intihar etmeyi düşünebileceğini belirtti. Ancak, ileri sürülen tüm gerekçelere rağmen Yargıç Kearney, yapılan itirazlar sonrası Timur Cihantimur’un tutukluluğuna karar verdi"

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

3

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading