Sitede Ara

Son anahtar teslim edilinceye kadar: Kilisli depremzedeler evlerine kavuşuyor

Son anahtar teslim edilinceye kadar: Kilisli depremzedeler evlerine kavuşuyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden fazlasıyla etkilenen illerden biri de Kilis oldu. Devlet, verdiği sözü tuttu ve şimdiye kadar bin 920 konut hak sahiplerine teslim edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tamamlanan ve yapımı devam eden deprem konutlarının görüntülerini paylaştı.

Gündem

23.10.2024, 00:21

Türkiye'yi sarsan depremlerin üzerinden 1,5 seneyi aşkın bir zaman geçti. 6 Şubat 2023'te dokuz saat arayla meydana gelen iki depremde 53 binden fazla kişi hayatını kaybederken 107 bini aşkın kişi de yaralandı. Bu çaptaki can kaybı nedeniyle asrın felaketi tanımlamasına depremler sonrası yaraları sarma faaliyetlerine hemen başlanmış, depremzedeler ilk planda çadırlara ve konteynerlere yerleştirilmişti. Sonraki aşama ise depremlerden bir daha zarara görmeyecek kalıcı konutların  yapımı idi. Devlet, bakanlık ve tüm kurumlarıyla bu hususta ivedi bir biçimde harekete geçmiş ve vatandaşını kalıcı konutlarına yerleştirmek için gereken tedbirleri almıştı.

İnsanlar şaşırmış! Bir lokması için saatlerce sırada beklediler: Nedir bu Dubai çikolatası? İnsanlar şaşırmış! Bir lokması için saatlerce sırada beklediler: Nedir bu... Haberi Görüntüle

"EN SON ANAHTAR TESLİM EDİLİNCEYE KADAR"

Asrın felaketinden fazlasıyla etkilenen illerden biri de Kilis oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kilis'ten görüntüler paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kurum, Kilis'te şidiye kadar bin 920 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini,, 2 bin 686 konutun ise inşasının devam ettiğini hatırlattı. Devletin vatandaşının her daim yanında olduğunu vurgulayan Kurum, "En son anahtar teslim edilinceye kadar hiçbir depremzede kardeşimizin elini bırakmayacağız." ifadesini kullandı. 

Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınavları ne zaman? 2024 AÖL ilk dönem sınavları hangi gün? Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınavları ne zaman? 2024 AÖL ilk... Haberi Görüntüle

"EVLER VİLLA GİBİ SARAY GİBİ..."

Murat Kurum, paylaşımında bir de Kilis'ten görüntülerin yer aldığı videoya yer verdi. Videoda deprem bölgesindeki illerdeki inşa seferberliğinin devam ettiği, tek hedefin depremzedeleri yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşturmak olduğu belirtiliyor. Görüşlerine başvurulan TOKİ Harita Mühendisi Tufan Gümüş, bakanlık ve TOKİ eliyle Kilis'te 1855 konutun ihalesinin yapıldığın, bunların hepsinin tamamlandığını ve 434 ailenin evlerine yerleştiğini söyledi. Gümüş, kalan dairelerin ise zamanla hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Hak sahiplerinden Ömer Gündoğdu ise yeni evlerinin villa gibi, saray gibi olduğunu söyledi.

Uzaya giden yol Türkiye! NASA, SpaceX, Airbus, ESA; hepsi Antalya'da toplanacak Uzaya giden yol Türkiye! NASA, SpaceX, Airbus, ESA; hepsi Antalya'da... Haberi Görüntüle

"EVLADIMIZ BIRAKSA BİLE CUMHURBAŞKANIMIZI BİZİ BIRAKMIYOR"

Bir diğer hak sahibi Hüsne Beşenk, ömrünün sonunda cenneti yaşadığını ifade etti ve "Cumhurbaşkanına çok teşekkür ederim. O bizleri hiç bırakmıyor. Evladımız bıraksa Cumhurbaşlanı bırakmıyor." dedi. Perihan Özutçu ise depremden kısa süre sonra yeni evine geçtiğini söyledi ve "Allah bin sefer razı oldun." ifadesini kullandı. Hak sahiplerinden Zekeriya Samancı ise bunun bir seçim propagandası olduğunu zannettiğini ve 5-6 ay içinde ev verilmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Samandı, "Arabaya bindirdiler, getirdiler. Evleri gördük. Allah Allah TOKİ havadan mı getirdi bu evleri? Ne kadar tez yapmış, aklım durdu." diyerek hayretini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading