Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika.... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Narin'in öldürüldüğü köydeki çocuklara dair rapor!

Son dakika.... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Narin'in öldürüldüğü köydeki çocuklara dair rapor!

Diyarbakır'da Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğu Tavşantepe Mahallesi'ndeki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor tamamlanarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderildi. Çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabilecekleri belirtilen raporda aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde konunun konuşulmaması telkininde bulunulduğu ihtimali üzerinde de duruluyor. Raporun bakanlığa ulşatırılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yeni bir talimat verdi.  

Gündem

20.09.2024, 13:17

Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduğu ihbarının hemen ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri Tavşantepe Mahallesi’ne giderek psikososyal destek çalışmalarına başladı. 

Saha ekiplerinin Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların durumlarına ilişkin hazırladığı ön raporda, “çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabilecekleri” değerlendirmesi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Rehberimiz de önderimiz de Hz. Muhammed'dir' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Rehberimiz de önderimiz de Hz. Muhammed'dir' Haberi Görüntüle

3 AYRI DESTEK GRUBU BAŞLATILDI 

Narin’in kaybolmasından cesedinin bulunmasına, sonrasında ise okulların açılması sürecinde çalışmalarını sürdüren Bakanlık ekipleri, 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlarca 3 ayrı grupta destek veriyor.

2024 İŞKUR TYP başvurusu | Okullara güvenlik görevlisi, temizlikçi İŞKUR başvurusu başladı mı? 2024 İŞKUR TYP başvurusu | Okullara güvenlik görevlisi, temizlikçi İŞKUR... Haberi Görüntüle

ÖN RAPOR HAZIRLANIP  BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

Güvenli alan çalışmalarından, stres, kaygı ve korku anlarında yapılması gerekenlere, gelecek hayallerinden, umutlarına kadar birçok konu üzerinde çocuklarla yapılan oturumlara ilişkin psikososyal destek ekibi tarafından hazırlanan ön rapor tamamlanarak Bakanlığa gönderildi.

Son dakika... Narin Güran cinayetinde flaş gelişme: Tutuklu amcanın avukatı davadan çekildi Son dakika... Narin Güran cinayetinde flaş gelişme: Tutuklu amcanın avukatı... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARA 'KONUŞMAYIN' TELKİNİ İHTİMALİ BULUNDU

Hazırlanan raporda çocuklara  “aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde konunun konuşulmaması telkininde bulunulduğu ihtimalinin” de ifade edildiği raporda, yaşanan süreçte köyde çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin bulunmasının çocukların günlük hayat rutinlerini etkilediği ve çocukların bu duruma gerek psikolojik gerek sosyal uyum sağlamakta zorlandıkları değerlendirmesinde bulunuldu.

Beyaz Saray'dan Ayşenur Eygi açıklaması! Sözcü cevap vermekte zorlandı: 'Aile üyeleriyle temas halindeyiz' Beyaz Saray'dan Ayşenur Eygi açıklaması! Sözcü cevap vermekte zorlandı: 'Aile... Haberi Görüntüle

BAKAN  GÖKTAŞ'TAN 'TAVŞANTEPE' TALİMATI

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın gelen ilk raporun ardından çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesine yönelik talimat verdiği öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta akılalmaz cinayet: Su içmek istediği için öldürüldü! 2 aylık bebeği babasız bıraktılar: O anları kameraya aldılar Kahramanmaraş'ta akılalmaz cinayet: Su içmek istediği için öldürüldü! 2 aylık... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARIN ESKİ DÜZENE GİRMESİ İÇİN KAPSAMLI ÇALIŞMA BAŞLATILDI 

Bu kapsamda Bakanlık’ta Tavşantepe Mahallesindeki çocukların psikolojik iyilik hallerinin artırılması ve günlük hayat rutinlerinin tekrar eski düzene girmesine yönelik daha kapsamlı bir ekibin oluşturulduğu belirtildi. 

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak Tavşantepe özel ekibinin yakın zamanda köydeki çocuklara yas ve travmalara yönelik çalışma yapılmasının planlandığı belirtildi. Daha kapsamlı çalışmalar soruşturmanın tamamlanması hemen ardından başlayacağı kaydedildi.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading