Yandex Metrica

Son dakika: AK Parti'den Netflix'in skandal dizisine sert tepki: "Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz"

Son dakika: AK Parti'den Netflix'in skandal dizisine sert tepki: "Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz"

Son dakika haberi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kıbrıs Barış Harekatı ve Türk askerini hedef alan skandal Netflix dizisine sert tepki gösterdi. Çelik, "Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz." dedi.  

Gündem

01.09.2024, 17:26

Netflix'in Türk askerini karalayan, yalanlarla örülü dizisini yayınlama kararına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi.

Sosyal medyadan tepkisini dile getiren Çelik, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan bir dizinin, 20 Eylül’den itibaren bir film platformunda yayınlanacak olması çok rahatsız edicidir" dedi.

Planlayıcısı MİT operasyonuyla yakalanmıştı: Santa Maria saldırısıyla ilgili dikkat çeken hücre evi detayı Planlayıcısı MİT operasyonuyla yakalanmıştı: Santa Maria saldırısıyla ilgili dikkat çeken... Haberi Görüntüle

"RUM PROPAGANDASINI KABUL EDEMEYİZ"

Çelik sözlerine şöyle devam etti:

"Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz.

Bu dizi vasıtasıyla Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz" 

Marmara sallandı! AFAD duyurdu: O ilimizde deprem meydana geldi Marmara sallandı! AFAD duyurdu: O ilimizde deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

GERÇEKLERİ ÇARPITMA ÇABASI

Eylül 2024'te yayına girecek Famagusta (Mağusa) dizisinde 1974 yılı olayları sırasında bebeği ile kaçmaya çalışan bir annenin hikayesi konu ediliyor. 1974'ün çalkantılı günlerinin sahnelendiği dizide Gazimağusa'da yaşanan olaylar sözde tasvir ediliyor. Kıbrıs Türk toplumuna karşı işlenen zulümler dizide ya yansıtılmıyor ya da küçümseniyor.

Netflix'te yayınlanan ikinci Kıbrıs yapımı olan Famagusta dizisinde Rum tarafı mağdur gösterilerek tarihi anlatı manipüle ediliyor.

Dizide Türk askerinin Barış Harekatı'nda sivillere ateş açtığı yönünde gerçek dışı sahneler yer alıyor. Kıbrıs Barış Harekatı'na giden sürecin eksik ve yanlı şekilde aktarıldığı Famagusta dizisi, Türkiye'yi işgalci ve zalim bir güç olarak göstermeye çalışıyor.

Dizide, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta yürüttüğü saldırılar ve Türkiye'nin bu zulme karşı verdiği haklı cevap göz ardı ediliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading