Son dakika... Almanya'dan yeşil ışık! Eurofighter alımında engel kalkıyor

Son dakika... Almanya'dan yeşil ışık! Eurofighter alımında engel kalkıyor

Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları kapsamında alınması planlanan 40 adet Eurofighter Typoon savaş uçağı alımında en büyük engel aşıldı. Uzun süredir satışı engelleyen Almanya, teknik görüşmelerin başlamasına onay verdi. İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya'dan uzmanların oluşturduğu teknik bir heyet Türkiye'ye gelerek görüşmelere başladı.

Gündem

12.10.2024, 02:12

Türkiye, artan savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için dört Avrupa ülkesinin konsorsiyumuyla ürettiği Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını almak için bir süredir görüşmeler yürütüyordu. Türk Hava Kuvvetleri'ne 40 adet Eurofighter Typoon savaş uçağı alımında kritik bir eşik aşıldı. Uzun süredir satışı engelleyen Almanya, teknik görüşmelerin başlamasına onay verdi.

Edinilen bilgiye göre, Eurofighter konsorsiyumunu oluşturan İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya'dan uzmanların oluşturduğu teknik bir heyet Türkiye'ye gelerek görüşmelere başladı.

Yaklaşık 3 hafta sürmesi planlanan görüşmelerde savaş uçaklarının tedarik sürecinin aşamaları, personel eğitimlerinin nasıl yapılacağı, bakım programlarının nasıl uygulanacağı başta olmak üzere birçok teknik ayrıntı masaya yatırıldı.

3 Ekim Ümraniye Haluk Levent konseri saat kaçta başlayacak? Konser ücretsiz mi? 3 Ekim Ümraniye Haluk Levent konseri saat kaçta başlayacak? Konser... Haberi Görüntüle

İLK AŞAMADA 24 SAVAŞ UÇAĞI ALINACAK

Teknik görüşmelerin ardından Almanya'nın da satışa nihai onay vermesi halinde Türkiye, ilk aşamada 24 adet Eurofighter savaş uçağını mümkün olan en kısa sürede alacak. Sürecin ileriki aşamalarında bu sayı 40'a tamamlanacak.

Eurofighter savaş uçaklarının tedarik edilmesiyle Türk Hava Kuvvetleri envanterine ilk kez AESA radara sahip uçaklar girmiş olacak.

Uzmanlar, Milli savaş uçağı KAAN'ın ve F-16 Blok 70 savaş uçaklarının envantere girmesine kadar geçecek süreçte en uygun çözümün Eurofighter olacağını vurguluyor.

Terör inlerine girmeye devam: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Terör inlerine girmeye devam: Çok sayıda silah ve mühimmat ele... Haberi Görüntüle

40 UÇAK İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir süre önce yaptığı bir açıklamada, "Türkiye, İngiltere ve İspanya ile görüşerek 40 adet Eurofighter temini çalışmalarını sürdürüyor. Almanya'yı ikna etmeye çalışıyorlar" demişti.

Uzun süredir Türkiye'ye silah ve savunma ekipmanları satışını engelleyen Almanya'nın, son günlerde bu tavrını yumuşattığına dönük işaretler gelmeye başlamıştı.

Almanya'nın Türkiye'ye yaklaşık değeri 336 milyon euro olan bir silah paketinin satışına yeşil ışık yaktığına yönelik haberler Alman basınına yansımıştı.

TOGG, yeni modeliyle dikkat çekti! Bakan Kacır, sedan modeliyle deneme sürüşüne çıktı TOGG, yeni modeliyle dikkat çekti! Bakan Kacır, sedan modeliyle deneme... Haberi Görüntüle

SCHOLZ TÜRKİYE'YE GELECEK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 19 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edecek.

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Başbakan Scholz'un gelecek hafta sonu Türkiye'yi ziyaret edeceğini, 19 Ekim'de İstanbul'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini belirtti. İkili görüşmede Eurofighter uçaklarının gündeme gelmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading