Yandex Metrica

Son dakika... Ankara'da Gazze zirvesi: MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir araya geldi

Son dakika... Ankara'da Gazze zirvesi: MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir araya geldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın Ankara’da Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir araya geldi. Görüşmede Gazze'deki son durum, ateşkes müzakereleri ve esir takası ele alındı.

Gündem

13.09.2024, 21:04

Milli, İstihbarat Teşkilatı İbrahim Kalın, Ankara'da Filistin direniş hareketi Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü. Yapılan görüşmede Gazze'deki son durum, ateşkes müzakereleri ve esir takası ele alındı.

MİT Başkanı Kalın ile Hamas Siyasi Büro liderleri arasındaki görüşmede İsrail'in bombardımanı altındaki Gazze'de son durum, İsrail-Filistin arasındaki ateşkes müzakereleri ve esir takası konuları ele alındı. Yapılan açıklamada insanlık dramının yaşandığı Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması ve daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için atılabilecek somut adımların değerlendirildiği belirtildi.

Bakan Kurum'dan Vaniköy'deki kaçak villa açıklaması: Tek dertleri şov yapmak Bakan Kurum'dan Vaniköy'deki kaçak villa açıklaması: Tek dertleri şov yapmak Haberi Görüntüle

HAMAS'IN MÜZAKERELERDEKİ OLUMLU TAVRI TAKDİR EDİLDİ

Görüşmede ayrıca İsrail'in ve Netanyahu'nun uzlaşmaz tutumuna karşı Hamas'ın müzakerelerde sergilediği yapıcı ve olumlu tavrın altı çizildi ve İsrail'in BMGK kararlarıyla desteklenen ve mutabık kalınan öneri metnine yeni şartlar getirmesinin ateşkes sürecini zorlaştırdığı kaydedildi. Görüşmede ayrıca İsrail'in katliama yol açan saldırılarını sürdürmesinden duyulan endişe dile getirildi.

Açıklama şu ifadelerle sonlandırıldı: "Milli İstihbarat Teşkilatı, sürecin başından bu yana ateşkesin sağlanması için taraflar ve ilgili tüm aktörler ile temaslarını sürdürmeye devam etmektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı bu süreçte önemli bir rol üstlenerek, Hamas üst yönetimi, İsrail, Mısır, Katar ve ABD başta olmak üzere bütün aktörlerle yoğun bir diplomasi trafiği yürütmektedir."

Kamala Harris-Trump düellosunu kim kazandı? Hangi aday öne geçti? Kamala Harris-Trump düellosunu kim kazandı? Hangi aday öne geçti? Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 17 bine yakın çocuğu ve 11 binden fazla kadını öldürdü. Toplamda 41 bini aşkın Filistinliyi katleden işgalciler, tarihin en büyük soykırımlarından birine imza atmış durumda. 

Gazze'de 95 bini aşkın da yaralı var. Yaralılar, tedaviden mahrum biçimde sağlıksız şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yerinden edilmiş 2 milyona yakın kişi de yiyecek, su ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya. Uluslararası kamuoyundan gelen tüm uyarılara rağmen saldırılarını ve katliamlarını durdurmayan İsrail, başta ABD olmak üzere Batı dünyasından almaya devam ettiği silahlarla Gaze'deki katliamını sürdürüyor. İsrail ayrıca 7 Ekim'den bu tana Batı Şeria'daki baskınlarını da artırmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading