Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Bakan Soylu'dan trafik kazalarına ilişkin açıklama

Son dakika: Bakan Soylu'dan trafik kazalarına ilişkin açıklama

Son dakika haberi.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin, "Soruşturmalar devam ediyor. Hiçbir şey candan kıymetli değildir. Tüm taraflarıyla bu soruşturma tamamlanacak ve gereği yerine getirilecek." değerlendirmesini yapan Soylu, kazalarda en ufak bir ihmal varsa bunun bunun hesabının sorulacağını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:42

Son dakika haberi..Son dakika haberi.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin, "Soruşturmalar devam ediyor. Hiçbir şey candan kıymetli değildir. Tüm taraflarıyla bu soruşturma tamamlanacak ve gereği yerine getirilecek." değerlendirmesini yapan Soylu, kazalarda en ufak bir ihmal varsa bunun bunun hesabının sorulacağını söyledi.

Bakan Soylu, konuya dair şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın talimatıyla derhal buraya intikal ettik. Kazazedelerimiz ve ailelerimizi ziyaret ettik. Ben öncelikle vakar ve sabırla başından bu yana acılarına rağmen bunu koruyan Derik halkına minnetlerimi sunuyorum.

30 Ağustos bugün Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te toplu taşıma ücretsiz mi? 30 Ağustos bugün Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te toplu... Haberi Görüntüle

"4 SAAT İÇERİSİNDE OTOPSİ İŞLEMLERİMİZ TAMAMLANDI"

Allah milletimizi böyle kazalar ve felaketlerle bir daha sınamasın inşaallah. Cenazelerimizi defnettik. Cenazeler olduktan sonra savcılarımızın, sağlık teşkilatımız herkes elinden geleni yaptı. 4 saat kadar içerisinde otopsi işlemlerimiz tamamlandı. Taziyeler sırasında bir çevreyolu talebi olduğunu bize ilettiler. Vatandaşlarımızın bu talebinin de esas itibarıyla ağır vasıtalar olsun trafik olsun Derik'in içinden geçmemesi için projelerin hazırlanması ile yakın bir zamanda inşallah adım atacak ve hayata geçirmeye çalışacağız. Kaçış rampaları gibi çalışmalar da bu noktada yapılacak.

Bu vesileyle tekraren kayıplarımız için başsağlığı diliyorum. Allah inşaAllah bizi bir daha böyle bir imtihanla sınamasın. 7-8 evladı olan babalar, 3 çocuğu olan anneler var. Allah kimseyi evlat, anne-baba acısı ile karşı karşıya bırakmasın. Milletimizin başı sağ olsun.

Bahçeli’den MYK üyesine klasik araç hediyesi Bahçeli’den MYK üyesine klasik araç hediyesi Haberi Görüntüle

"SORUŞTURMA TAMAMLANACAK VE GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK"

Soruşturmalar devam ediyor. Hiçbir şey candan kıymetli değildir. Tüm taraflarıyla bu soruşturma tamamlanacak ve gereği yerine getirilecek. İki TIR'ın da yük sınırları var. Buradan ihracat yapan bir firma. Adana menşeili bir firma. Şırnak menşeili bir firma anlaşmışlar. Burada bir bilgi ve belge noktasında tümü incelenecek. Takip edeceğiz. Gözaltılarımız var. Milletimiz devletine itimat ediyor. Biz de bu itimada halel getiremeyiz. Bunun hesabını varsa ihmal sormak bizim görevimizdir.

Şimdi soruşturma çok yönlü sürüyor derken sürücüsünden yoluna, aracın tekniğinden saat ve telefon kullanımı bilgisine kadar hepsini inceliyoruz.

Kaymakamlık duyurdu! Güvenlik güçlerine hakaretler savurmuştu! Gözaltına alındı Kaymakamlık duyurdu! Güvenlik güçlerine hakaretler savurmuştu! Gözaltına alındı Haberi Görüntüle

"GERÇEK DIŞI İDDİALAR VAR"

Üçüncü bir TIR'ın varlığı, polislerin lastiklerini patlattığını ifade edenler var. Bu tamamen gerçek dışı bir değerlendirme ve iddiadır. Bir polis kardeşimiz şehit oldu. Orada vatandaşlarımız gibi yardımcı olmak için bulunan bir kardeşimizdi. Ateş açıldı, yok durduruldu, lastikleri patlatıldı gibi iddialar gerçek dışıdır.

Burada bir acı var. Bu acıyı kanırtmanın, olmayan şeyler üzerinden tahrik etmenin bir anlamı yok. Taziyeye neden gidilir? Acıları paylaşmak, ortak olmak için. Taziye evinin amacı budur. Buranın sağ duyulu insanları bu tür tezviratlara gelmedi. Biz deli miyiz taziyeye, bu acıyı paylaşmaya gelenleri engelleyelim. İstirham ediyorum. Her şeyi yapabilirsiniz ama milletimizin acı gününde bunları yapmayın.

İstanbul'da 9 Eylül'de toplu ulaşım ücretsiz olacak! İşte detaylar... İstanbul'da 9 Eylül'de toplu ulaşım ücretsiz olacak! İşte detaylar... Haberi Görüntüle

HASTANELERDE 5 YARALI KALDI

Son aldığım bilgi 5 yaralı kaldı hastanelerde. Ağır değiller.

Türkiye'nin ilk astronotuna yurt dışından ödül! Alper Gezeravcı'ya altın madalya takdim edildi Türkiye'nin ilk astronotuna yurt dışından ödül! Alper Gezeravcı'ya altın madalya... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Derik’te yaşanan elîm trafik kazasında hayatını kaybeden Ünal Ekinci'nin ailesine taziye dileklerini iletti.

MSB'den Esad'ın normalleşme mesajlarına ilişkin açıklama: Müreffeh bir Suriye görmek istiyoruz MSB'den Esad'ın normalleşme mesajlarına ilişkin açıklama: Müreffeh bir Suriye görmek... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

PKK'ya ağır darbe! MSB görüntüleri paylaştı: 20 hedef işte böyle vuruldu PKK'ya ağır darbe! MSB görüntüleri paylaştı: 20 hedef işte böyle... Haberi Görüntüle

MARDİN DERİK

Mardin'in Derik ilçesinde dün yaşanan kazada akaryakıt istasyonu yakınında freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara da arkadan gelen başka bir TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin yeminine sert tepki: Bu kılıçları kime çekiyorsun? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin yeminine sert tepki: Bu kılıçları kime çekiyorsun? Haberi Görüntüle

GAZİANTEP NİZİP 

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü çarptı.

Kaza bölgesine 15 ambulans, 1 UMKE timi ve 48 personel sevk edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına göre kazada 15 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 31 kişiden 12'si taburcu edildi, 9'unun durumu ise ciddiyetini koruyor.


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading