Son dakika... Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu!

Son dakika... Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu!

Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkiindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney yönünde geçici olarak askıya alındı.

Gündem

19.06.2024, 01:04

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken Kıyı Emniyeti ise yangın nedeniyle gemi trafiğinin durduğunu duyurdu.

 

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda Eceabat ilçesi Kumköy mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına arazözler ile karadan, havadan ise helikopter ve uçaklarla müdahale etmeye devam ediyor. 

Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Sürücü belgesi yenilenmezse ne olur, cezası ne kadar? Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Sürücü belgesi yenilenmezse ne... Haberi Görüntüle

GEMİ TRAFİĞİ ASKIYA ALINDI 

Öte yandan, Kıyı Emniyeti'nden yapılan açıklamada ise, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya lındı" ifadelerine yer verdi. 

Yalan ihbar sonrası iki gözaltı: Narin Güran bulunmasın diye yapmadıkları kalmamış Yalan ihbar sonrası iki gözaltı: Narin Güran bulunmasın diye yapmadıkları... Haberi Görüntüle

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormana sıçrayan anız yangınıyla mücadelenin 540 personel tarafından 94 arazöz ve iş makinesinin yanı sıra gece görüş helikopteriyle sürdürüldüğünü bildirdi.

Eceabat'taki yangının saat 16.05'te tespit edildiğini, saat 16.11'de müdahale edildiği bilgisini veren Yumaklı, havadan söndürme çalışmasının 9 uçak ve 6 helikopterle başlatıldığını anlattı.

Yangınla mücadelede mevcut duruma ilişkin bilgi veren Yumaklı, şunları kaydetti:

"Şu anda hava araçlarımız gün batımı nedeniyle inmek durumunda kaldılar. Bir gece görüş helikopteriyle mücadeleye devam etmiş olacağız. Şu anda 94 adet arazöz ve iş makinelerinden oluşan kara araçlarımız ve 540 personelimizle mücadeleye bütün kurumların işbirliğiyle devam ediyoruz. Büyükanafarta köyünün tedbiren boşaltılmasını istemiştik. Onun dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit eden bir husus yok. Bu köyden de herhangi bir şekilde bir sağlık sorunu yaşayan, can ya da mal kaybı söz konusu değil."

Bakan Yumaklı, tedbirler kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'na girişlerin durdurulduğunu hatırlattı.

Bölgede rüzgarın saatte 28 kilometre hızla estiğini, nemin yüzde 68, sıcaklığın 23 derece olduğunu aktaran Yumaklı, "Şartlar bizim lehimize çok şükür. Devam ediyor. İlk tespitlerimize göre, tabii ki nihai durumun da bilgisini vereceğiz ama tahminimize göre 300 hektarlık bir alanın etkilenmesi söz konusu." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading