Yandex Metrica

Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Av sezonu açılış töreninde konuşuyor

Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Av sezonu açılış töreninde konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu açılışında konuştu. Erdoğan, "Önümüzdeki 3 yıl boyunca balıkçılarımızın tarımsal kredi limitini 40 milyon TL'ye çıkardık. Son teknoloji ile donatılmış balıkçı gemilerimiz uluslararası sularda da boy gösteriyor." dedi.

Gündem

31.08.2024, 21:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu açılışında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

Bugüne kadar balıkçı kardeşlerimizin daima yanında olduk. 23 milyar lira yakıt desteği, 16 milyar yetiştiricilik desteği başta olmak üzere 45 milyar lira doğrudan nakdi destek sağladık. Toplam 35 milyar lira hazine destekli yatırım ve işletme kredisi sağladık. Tarımsal kredi limitini 40 milyon liraya çıkardık. Denizlerde ve iç sularda balıklandırma faaliyetini hayata geçirdik.

Sapphire AVM kapandı mı? Sapphire AVM kapandı mı? Haberi Görüntüle

"GEÇEN YIL 100 ÜLKEYE İHRACAT YAPTIK"

2023'te 100 milyon balık yavrusunu bereketli sularımızla buluşturduk. Balıkçılarımızın çabaları ve desteklerimiz sayesinde su ürünleri her zaman rekorların sektörü oldu. Yıllık üretim miktarı 1 milyon tonu geçerek rekorlara yenisi eklendi. İhracatta da her yıl rekor kırıyoruz. Geçtiğimiz yıl 100 ülkeye ihracat yaptık. Ülke ekonomisine 1,7 milyar dolarlık kazanç sağladık.

Marmara sallandı! AFAD duyurdu: O ilimizde deprem meydana geldi Marmara sallandı! AFAD duyurdu: O ilimizde deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

"SON TEKNOLOJİYLE DONATILMIŞ BALIKÇI GEMİLERİMİZ ULUSLARARASI SULARDA BOY GÖSTERİYOR"

Geçtiğimiz hafta İzmir Körfezi'ndeki sahneleri gördük. 3 sene önce Haliç'te yaşadığımız müsilaj sıkıntısını hatırlıyoruz. İhmalkarlığın bedelini milletçe hepimiz ödüyoruz. Son teknolojiyle donatılmış balıkçı gemilerimiz uluslararası sularda da boy gösteriyor.

Sigara fiyatlarına yeni ayarlama: İndirim mi geliyor? Sigara fiyatlarına yeni ayarlama: İndirim mi geliyor? Haberi Görüntüle

"8 FARKLI ÜLKEDE AVCILIK FAALİYETLERİNDE BULUNUYORUZ"

Her yıl yeni ülkelerle balıkçılık anlaşmalarına imza atıyoruz. Geçen yıl anlaşma sayısı 10 olan ülke sayısını 15'e çıkardık. 12 ülkeyle müzakerelerde son aşamaya geldik. 8 farklı ülkede avcılık faaliyetlerinde bulunuyoruz. Sürdürebilir balıkçılık için denizlerimizi korumalıyız. Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hakkımız olanı almak için çok daha fazlasını yapacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading