Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kritik toplantı sona erdi

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kritik toplantı sona erdi

BRICS Zirvesi'nin ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayağının tozuyla önemli bir toplantıya başkanlık etti. Erdoğan, bakanlar ve bürokratlarla İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Güvenlik Toplantısı'na katıldı. 1,5 saat süren toplantı sona erdi.  

Gündem

25.10.2024, 09:02

BRICS Zirvesi'nin ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayağının tozuyla önemli bir toplantıya başkanlık etti. Erdoğan, bakanlar ve bürokratlarla İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Güvenlik Toplantısı'na katıldı. 1,5 saat süren toplantı sona erdi.

Erşan Kuneri kimdir, gerçekte var mı? Erşan Kuneri kimdir, gerçekte var mı? Haberi Görüntüle

TOPLANRIYA ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletlişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de katıldı.

Yavuz Engin kimdir, nereli? Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı kimdir? Yavuz Engin kimdir, nereli? Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı kimdir? Haberi Görüntüle

TERÖRİSTAN'A ASLA İZİN VERİLMEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısında, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı ile terörle mücadeleye ilişkin atılan ve atılacak adımlar ele alındı. Toplantıda, ayrıca terörle mücadelenin ve terörsüz bir Türkiye için cansiparane çalışmaların süreceği ve sınır ötesinde bir "teröristan" kurulmasına asla müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Survivor Hasan kimdir? Hasan Yalnızoğlu öldü mü, hastalığı neydi? Survivor Hasan kimdir? Hasan Yalnızoğlu öldü mü, hastalığı neydi? Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ yerleşkesine saat 15.30 sıralarında 2 terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Vardiya değişimi sırasında meydana gelen saldırıya karşılık veren güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. 2 terörist olay yerinde öldürülürken biri takis şoförü olmak üzere 5 vatandaşımız şehit oldu. Saldırı sonucu 22 vatandaşımız da yaralandı.ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Terör eyleminde şehit olan vatandaşlarımızın isimleri şöyle:

TUSAŞ Makine Mühendisi: Zahide Güçlü

TUSAŞ kalite kontrolcü: Cengiz Coşkun

TUSAŞ çalışanı:Hasan Hüseyin Canmaz

Güvenlik görevlisi: Atakan Şahin Erdoğan

Taksi şoförü: Murat Arslan

Olayın soruşturulması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

PKK'ya ağır darbe: Irak'ın kuzeyinde 5 terörist öldürüldü PKK'ya ağır darbe: Irak'ın kuzeyinde 5 terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

SALDIRIYI PKK DÜZENLEDİ

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ saldırısını yapanların her ikisinin de PKK üyesi olduğunu bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Dün TUSAŞ'ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi 'Rojger' kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör saldırısı bizi yıldıramaz. Aziz milletimizi sindiremez."

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı ikinci açıklamada ise "TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ'a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading