Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katliam şebekesini durdurmak için neyi bekliyorsunuz?

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa 'dur' demek için daha neyi bekliyorsunuz? Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?" açıklamasında bulundu.

Gündem

24.09.2024, 21:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle; İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası barışı ve güvenliği korumak amacıyla kuruldu. Üzülerek görüyoruz ki son yıllarda Birleşmiş Milletler kuruluş misyonunu ifa etmekte yetersiz kalıyor, giderek işlevsiz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor. Dünya 5'ten büyüktür şiarının temsil ettiği değerlere bugünlerde daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Dünya 5'ten büyüktür şiarının temsil ettiği değerlere bugünlerde daha çok, daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Uluslararası barış ve güvenliğin imtiyazlı 5 ülkenin keyfine bırakılmayacak kadar önemli olduğuna şahitlik ediyoruz. Bunun en dramatik örneği Gazze'de 353 gündür devam eden katliamdır. 7 Ekim'den beri aralıksız süren İsrail saldırılarında 41 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti.

Eski ehliyetin cezası ne kadar? Ehliyet yenilenmezse para cezası kaç TL? Eski ehliyetin cezası ne kadar? Ehliyet yenilenmezse para cezası kaç... Haberi Görüntüle

GAZZE KADIN VE ÇOCUK MEZARLIĞINA DÖNDÜ

Çoğu çocuk ve kadın 41.000 can, 41.000 insan hem de acımasız bir şekilde hayattan koparıldı. Yine çoğu çocuk 10.000'den fazla gazzeninin nerede olduğunu kimse bilmiyor. Aynı şekilde 100.000'e yakın insan yaralandı, sakat kaldı. Zor şartlar altında görevini yapmaya çalışan 172 gazeteci öldürüldü. Hayat kurtarmak için çalışan 500'e aşkın sağlık görevlisi öldürüldü. Açlıkla, susuzlukla boğuşan gazze halkının imdadına koşan insani yardım görevlileri, 210'dan fazla Birleşmiş Milletler personeli öldürüldü. Savaşta dahi dokunulmaması gereken 820 camiyi, 3 kiliseyi vurdular. Savaşta dahi dokunulmaması gereken 820 camiyi, 3 kiliseyi vurdular. Onlarca hastaneyi, yüzlerce okulu hasta taşıyan 130'dan fazla ambulansa vurdular. Birleşmiş Milletler kürsüsünden, Birleşmiş Milletler şartını parçalayarak, bir de utanmadan tüm dünyaya, vicdan sahibi tüm insanlara, işte buradan, bu kürsüden meydan okuttular.

Dostlarım, İsrail'in temerküz kampına çevirdiği hapishanelerinde sızan görüntüler nasıl bir zulümle karşı karşıya olduğumuzu çok net biçimde gösteriyor. İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir. 17.000'den fazla çocuk İsrail'in kurşunlarının, bombalarının hedefi oldu. Recep sadece 6 yaşındaydı. Yakınlarıyla güvenli bir yer ararken araçları İsrail güçleri tarafından vuruldu. Dayısı, yengesi, kuzenleri herkes ölmüş, sadece o hayatta kalmıştı. Tam 12 gün boyunca çaresizce kurtarılmayı bekledi. Beni almaya gelecek misiniz? Korkuyorum diyerek bir yardım elinin 12 gün boyunca kendisine uzanmasını bekledi. Dünyamızın geldiği seviyeye elimizin altındaki teknolojiye rağmen çatısı altında binlerce personel çalıştıran devasa bütçeli kuruluşlarımıza rağmen 8 milyarlık insanlık ailesi olarak henüz 6 yaşındaki bir kız çocuğunu gözlerimizin önünde çırpınan yaralı bir serçeyi maalesef kurtaramadık.

İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir.

Yunan turist İstanbul'da kayboldu: 8 gün sonra bakın nerede ortaya çıktı Yunan turist İstanbul'da kayboldu: 8 gün sonra bakın nerede ortaya... Haberi Görüntüle

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

Bir lokma kuru ekmek, bir yudum su, bir tas çorba bulamadığı için bugüne kadar yüzlerce Gazze'li çocuk öldü, halen de ölüyor. Gazze'de sadece çocuklar değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletler sistemi ölüyor. Hakikat ölüyor. Batının savunduğunu iddia ettiği değerler ölüyor. İnsanlığın daha adil bir dünyada yaşama umutları tek tek ölüyor. Buradan açık açık soruyorum. Ey insan hakları örgütleri, Gazze'dekiler, Batı Şeria'dakiler insan değil mi? Filistin'deki çocukların okuma, yaşama, sokakta oynama hakkı yok mu? Ey uluslararası basın kuruluşları, İsrail'in canlı yayında katlettiği ofislerini bastığı gazeteciler, sizin meslektaşınız değil mi? Ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa dur demek için daha neyi bekliyorsunuz?

Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan, siyasi ikbali için tüm bölgeyi savaşa sürükleyen katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz? Ey İsrail'e kayıtsız, şartsız destek verenler; bu katliamı seyretmenin, bu vahşete ortak olmanın utancını daha ne kadar taşıyacaksınız? Kıymetli dostlarım, Gazze'de, Ramallah'ta, Lübnan'da çocuklar ölürken, bebekler küvezde can verirken, maalesef uluslararası toplumda çok kötü bir sınav vermiştir. Filistin'de yaşananlar, bakınız, çok büyük bir ahlaki çöküşün göstergesidir.

Siyasi ikbali için tüm bölgeyi savaşa sürükleyen katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?

Bütün dünya halklarının, ülke liderlerinin, uluslararası kuruluşların bu acı tablo üzerinde düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Burada bir gerçeği de açık ve net söylemek istiyorum. İsrail yönetimi temel insan haklarını hiçe sayarak bir millete, bir halka karşı etnik temizlik, apaçık bir soykırım uygulamakta topraklarını adım adım işgal etmektedir. Özgürlüğü, bağımsızlığı, en temel hakları gasp edilen Filistinliler ise son derece haklı bir biçimde bu işgale, bu etnik temizlik faaliyetlerine karşı meşru direniş haklarını kullanmaktadır. Filistin halkının topraklarını işgal edenlere karşı sergilediği haklı direniş gayri meşru gösterilemeyecek kadar asildir, onurludur, kahramancadır.

Ormanda Afgan maden işçisinin cesedi bulunmuştu! Kan donduran detaylar ortaya çıktı: Adamın kimliği yok, yakın gitsin Ormanda Afgan maden işçisinin cesedi bulunmuştu! Kan donduran detaylar ortaya... Haberi Görüntüle

HAMAS ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETTİĞİNİ DEFALARCA İFADE ETTİ

Buradan bir kez daha canları pahasına vatanlarını savunan Filistinli kardeşlerimi yürekten selamlıyorum. İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırganlığının tek nedeni bir avuç ülkenin İsrail'e olan kayıtsız şartsız desteğidir. İsrail üzerinde etki sahibi ülkeler tavşana kaç, tazıya tut politikasıyla bu katliama açıkça ortak oluyor. Sahne önünde güya ateşkes için uğraşanlar arka planda katliamlarını sürdürebilmesi için İsrail'e silah ve mühimmat göndermeye devam ediyor. Bu tutarsızlık ve samimiyetsizliktir. Mayıs ayından beri gidip gelen bir kağıt var. Hamas ateşkes teklifini kabul ettiğini defalarca ilan etti. Ama İsrail hükümeti işi sürekli yokuşa sürerek, sürekli bir bahane bularak ateşkese en yakın olduğunu, özellikle müzakere ettiği muhatabını kalleşçe öldürerek barışı istemeyen taraf olduğunu çok net biçimde gösterdi.

Başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin devletinin vücut bulması artık daha fazla ertelenemez.

İsrail'in oyalama ve aldatma hamlelerine daha fazla prim verilmemelidir. 2735 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının uygulanmadığı bir ortamda, İsrail'e yönelik zorlayıcı tedbirler gündeme alınmalıdır. 60 bin tonu aşan yardım miktarıyla Türkiye Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke konumundadır. İsrail ile ticari işlemleri durdurarak bu konuda hassasiyetimizi ortaya koyduk.

Seçil Erzan yeniden hakim karşısında! Fatih Terim'den aldığı paraları bakın ne yapmış Seçil Erzan yeniden hakim karşısında! Fatih Terim'den aldığı paraları bakın... Haberi Görüntüle

LÜBNAN HALKININ VE HÜKÜMETİNİN DE YANINDAYIZ

Lübnan halkının ve hükümetinin de yanındayız. İlk kıblemiz Mescidi Aksa'ya artan saldırıları yakından takip ettiğimizi bildirmek isterim. Bu kürsüde hamasetin diliyle konuşmuyorum. Çünkü biz tarih boyunca daima mazlumun yanında zalimin ve zulmün karşısında olmuş bir milletiz. Bizim ülke ve millet olarak açık söylüyorum İsrail halkına yönelik herhangi bir düşmanlığımız yoktur. Müslümanların sırf inançlarından dolayı hedef alınmasına karşıysak antisemtizme de aynı şekilde karşıyız. Sorunumuz İsrail hülümetinin kaliam politikalarıyla. Sorunumuz yine zalimle ve zulümledir. Şunu herkes bilsin ki biz hakkı haykırmaktan çekinmeyiz. Sonuna kadar haklının yanında durmaya doğru bildilerimizi söylemeye devam edeceğiz. Gerçekçi bir diyalogdan yana olan tutumumuzu samimiyetle sürdürmekte kararlıyız. 

İstanbul'da aile dehşeti: Annesini öldüren babasını ağır yaraladı! İstanbul'da aile dehşeti: Annesini öldüren babasını ağır yaraladı! Haberi Görüntüle

AYŞENUR İÇİN HER TÜRLÜ HUKUKİ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ

Yıkılan, yok edilen, enkaza çevrilen şehirlerde oluşan milyarlarca dolarlık hasarın faturası, faillerden mutlaka tazmin edilmelidir ve edilecektir. İsrail'in işlediği suçların cezasız kalmaması için, Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından uluslararası adalet divanında açılan davayı destekliyoruz. Müdahillik başvurusunda bulunduğumuz bu davadan, adaletin tecelli etmesi için gereken her türlü adımı atacağız. Barışçıl bir protesto eylemi sırasında, İsrail askerleri tarafından başından vurulan Ayşenur Ezgi Eygi kızımızın da kanının yerde kalmaması için her türlü hukuki mücadeleyi veriyoruz, vereceğiz.

Montrö Boğazlar Sözleşmesini titizlikle uygulamaya devam edeceğiz. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecini destekliyoruz. Türkiye Ermenistan kulvarında da karşılıklı olumlu adımlar atıyoruz. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin anahtar rolü yadsınamaz. Kıbrıs Adası'nın kuzeyi ve batısında ilan edilmiş kıta sahanlığında Kıbrıs Türklerinin hakları vardır. Kıbrıs meselesine adil, kalıcı ve sürdürebilir bir çözüm getirilmesi için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye'dir. Kıbrıs Türklerinin müktesep hakları olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüleri yeniden tescil edilmeli, tecrit artık son bulmalıdır. Bugün uluslararası toplumu bir kez daha KKTC'yi tanımaya davet ediyorum. Libya'da istikrarın tesisine destek sağlıyoruz. Tüm devletleri Libya'nın yanında samimi şekilde yer almaya davet ediyoruz. Sudan'daki çatışmaların sona ermesi için daha fazla zaman harcamayalıyız. Milyonlarca Sudan'lıya insani yardım ulaştırılması noktasında hepimize sorumluluk düşüyor.

Afrika halkıyla kıtanın barış istikrar ve kalkınma çabalarına destek veriyoruz. Afrikalı kardeşlerimizle tam bir dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz. Yükselen ekonomileri bir araya getiren BRICS'le irademizi geliştirme irademizi canlı tutuyoruz.

2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ikinci ek yerleştirme olacak mı? (YKS 3. yerleştirme) 2024 YKS 2. ek tercih yapılacak mı? YKS ikinci ek... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN OLİMPİYAT AÇILIŞINA TEPKİ

En yakın zamanda BM'de İslamofobiyle mücadele özel temsilcisi atanmasını bekliyoruz. Geçen sene bu kürsüde gündeme getirdiğim bir tehlikeye karşı bugün bir kez daha dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Aile temeline yönelik saldırılar giderek yoğunlaşıyor. 2024 Olimpiyat oyunları açısından sergilenen rezalet karşı karşıya kaldığımız tehdidin boyutlarını gözler önüne sermiştir. O kötü sahneler sadece Hristiyan dünyasını değil Müslümanları kutsala saygısı olan herkesi derinden yaralamıştır. Bu yıkım projesi karşısında ses çıkaran en ufak tepki gösteren herkes susturulmakta linç kampanyalarının hedefi olmaktadır. Bu amaçla BM ailenin dostları grubuna üye olduk. Diğer üye ülkelerle dayanışma içinde aileyi, insanı savunmaktan geri durmayacağız.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading