Yandex Metrica

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi paylaşımı: 'İsrail barbarlığını lanetliyorum'

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi paylaşımı: 'İsrail barbarlığını lanetliyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail kurşunlarına hedef olan Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'ye rahmet diledi, İsrail barbarlığını kınadı.

Gündem

07.09.2024, 01:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından İsrail keskin nişancıları tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için bir paulaşım yaptı. İsrail'in saldırısını "barbarca" olarak nitelendiren Erdoğan, Eygi'ye rahöet diledi. Erdoğan, "Türkiye olarak, İsrail’in neredeyse 1 yıldır devam eden, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden 41 bin insanı katlettiği bu işgal ve soykırım politikasının son bulması ve işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kızılcık Şerbeti Alev öldü mü? Alev dizide neden yok, nasıl öldü? Kızılcık Şerbeti Alev öldü mü? Alev dizide neden yok, nasıl... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaparak "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz." ifadesini kullandı. "Batı Şeria’nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızın işgalci İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir." ifadesine yer verilen açıklamada "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz. İsrail, Filistinlilerin yardımına koşan ve soykırıma karşı barışçıl mücadele veren herkesi yıldırmaya çalışmaktadır. Bu şiddet politikası sonuç vermeyecektir. İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail makamları ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler, uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir." denildi.

11 Eylül borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul'da bugün ne oldu, hangi hisse düştü, hangi hisse çıktı? 11 Eylül borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul'da bugün ne oldu,... Haberi Görüntüle

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI

Eygi'nin katledilmesiyle ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının bugün Batı Şeria'da trajik ölümünün farkındayız. Ailesine ve sevdiklerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Eygi'nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz. Amerikan vatandaşlarının güvenlik ve emniyetinden daha yüksek bir önceliğimiz yok." ifadeleri kullanılırken İsrail adının geçmemesi dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading