Sitede Ara

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas yetkilileriyle görüştü

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas yetkilileriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Gaze'deki insani felaket ve bu felakete karşı uluslararası toplumu harekete geçirme çalışmaları ele alıdnı. Bakan Fidan ayrıca Yahya Sinvar’ın şehadetine ilişkin taziyelerini iletti.

Gündem

18.10.2024, 23:28

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Gaze'deki insani felaket ve bu felakete karşı uluslararası toplumu harekete geçirme çalışmaları ele alıdnı. Bakan Fidan ayrıca Yahya Sinvar’ın şehadetine ilişkin taziyelerini iletti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Sayın Bakanımız, bugün (18 Ekim) Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Görüşmede, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki insani durum ele alınmıştır. Sayın Bakanımız, Gazze’de yaşanan insani felakete karşı uluslararası toplumu harekete geçirmek için diplomasinin tüm imkanlarını kullanacağımızı ifade etmiştir.

Görüşmede ayrıca, rehine/esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasını sağlamaya yönelik müzakerelerdeki son durum ele alınmıştır.

Toplantıda, Filistinlilerarası uzlaşı süreci de değerlendirilmiştir. Sayın Bakanımız, ahiren Mısır’ın ev sahipliğinde Kahire’de gerçekleştirilen toplantıyı takdirle karşıladığını belirtmiştir.

Sayın Bakanımız görüşme vesilesiyle, Hamas yetkililerine, Yahya Sinvar’ın şehadetine ilişkin taziyelerini de iletmiştir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading