Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Hakkari'de uçak çamura saplandı pistten çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iniş yapan Anadolujet firmasına ait uçak, olumsuz hava şartları nedeniyle pistten çıktı.

Gündem

20.09.2024, 15:14

Ankara Esenboğa Havalimanından kalkan ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesine giden AJet firmasına ait yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıktı ve çamura saplandı. Korku dolu anların yaşandığı olaya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan açıklama geldi.

ABD'de ele geçirilen 14 tarihi eser Türkiye'ye iade edilecek ABD'de ele geçirilen 14 tarihi eser Türkiye'ye iade edilecek Haberi Görüntüle

''YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ''

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada "Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13:18’de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir" ifadelerini kullandı.

MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad Akıncı öldürüldü MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad... Haberi Görüntüle

VALİ ÇELİK: ÖN TEKER 5 METRE PİSTİN DIŞINA ÇIKTI

Olayın yağış ve rüzgardan kaynaklandığını belirten Hakkari Valisi Ali Çelik, uçaktaki 180 yolcunun bulunduğunu ve güvenli şekilde tahliyelerinin yapıldığını belirtti.

Vali Çelik, "Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle yolcu uçağı pisten çıkarak, ön tekeri yaklaşık 5 metre pistin dışına çıkmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma olmamıştır. Uçakta da herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Olayın teknik boyutu ile ilgili de firma yetkilileri bir açıklama yapacaktır" dedi.

Manchester City küme düştü mü? Manchester City'e ağır cezalar kapıda! Manchester City küme düştü mü? Manchester City'e ağır cezalar kapıda! Haberi Görüntüle

AJET’TEN AÇIKLAMA

AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Esenboğ Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi. 



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading