Son dakika... İstanbul Sefaköy durağında metrobüs yangını!

Son dakika... İstanbul Sefaköy durağında metrobüs yangını!

İstanbul'daki Sefaköy metrobüs durağında bir metrobüste yangın çıktı. Yolcular tahliye ediliyor!

Gündem

14.10.2024, 16:15

İstanbul Sefaköy metrobüs durağında bulunan bir metrobüsün motor bölümünden çıkan dumanlar paniğe neden oldu.

Olay sabah saatlerinde Sefaköy Metrobüs durağında meydana geldi. İddiaya göre durağa yanaşan bir metrobüsün motor bölümünden dumanlar yükseldi. Dumanları gören vatandaşlar durumu hemen durakta bulunan güvenlik görevlilerine ve metrobüs şoförüne bildirdi.

Trabzonspor'un borcu bitti mi? Trabzonspor Bankalar Birliği'ne ne kadar para ödedi? Trabzonspor'un borcu bitti mi? Trabzonspor Bankalar Birliği'ne ne kadar para... Haberi Görüntüle

SEFEKÖY METROBÜS DURAĞINDA YANGIN

Otobüste ve durakta bulunan yangın söndürme tüpleriyle olaya müdahale eden ekipler muhtemel bir facianın önüne geçti. Yangın esnasında durakta bulunan vatandaşlar ise panik yaşadı. Yangın sonrasında güvenli alana alınan metrobüs daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çekici ile çekildi. Yaşanan bu anlar çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

En iyi üniversiteler listesi açıklandı! İlk beş yüzde hangi Türk üniversiteleri var? En iyi üniversiteler listesi açıklandı! İlk beş yüzde hangi Türk... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA BİLANCO AĞIR

Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu İETT ulaşımda en çok konuşulan kurum haline geldi. Hemen her gün arıza, kaza yapan otobüsler, alev topuna dönüşen metrobüslerle vatandaşlar karşılaşmaktan usandı. 

Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bir duruma gelen İETT'de ayrıca 2013 yılında İstanbulluların hizmetine sunulan, toplu ulaşım araçların hareket saatleri, bulunduğu durağı anlık gösteren uygulama MOBİETT yeni yönetim tarafından bakımsızlık ve güncelleme yapılmadığı için kullanılamaz hale getirildi.

İETT'de vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan duruma getirilen İETT'deki vahim durum ise belgelere işlendi. CHP'li yönetimle birlikte toplamda 214 otobüs hurdaya ayrıldı. Yani bu otobüsler vatandaşlara hizmet vermek yerine hurdalıkta bekletiliyor. 

Zonguldak, Bartın, Kastamonu 2 Ekim okullar tatil mi? Çarşamba hangi illerde okullara yağmur tatili var? Zonguldak, Bartın, Kastamonu 2 Ekim okullar tatil mi? Çarşamba hangi... Haberi Görüntüle

700 BİNDEN FAZLA ARIZA 

Otobüs bakım/onarım hizmetlerinin bütçe içindeki payı ve İETT personel sayısı artmasına rağmen İETT araçlarında son yıllarda yaklaşık 700 bin arıza gerçekleşti. İETT araçlarının bakım, onarım ve işletmesini kapsayan 14 ihale, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ye verildi. Bu şirket, İETT'den yaklaşık 5 milyar TL'lik ihale aldı.

Otobüs Bakım ve Onarımı işi ihalesi, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın Mali Müşaviri olduğu Ulaşım İç. Ve Dış Ticaret AŞ'ye ihale edildi. 01.12.2021-31.12.2021 arasında bu ihale ile satın alınan Capacity model 134 ve Conecto model 244 araç (toplam 378 araç) arıza verdi.

Han Kang kimdir? Romanları hangileri? 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü hangi eseri ile aldı? Han Kang kimdir? Romanları hangileri? 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü hangi... Haberi Görüntüle

METROBÜS 7 AYDA TOPLAM 1.561 KEZ ARIZA YAPTI

İBB, Akia marka 60 metrobüs için Mayıs 2022'de 920 milyon TL ödemişti. İBB söz konusu metrobüslerin parasının yüzde 15'ini teslim alırken, kalanını ise 6 yılda her ay 15 milyonluk takside bağlamıştı. İETT'nin filosuna Mayıs 2022'den itibaren dahil olmaya başlayan 60 Akia marka metrobüsün 7 ayda toplam bin 561 kez arıza yaptı.

Akia metrobüsler, İETT'nin yaklaşık 3 milyar TL'lik bakım ve onarım ihalesini de alan, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ üzerinden satın alınmıştı. Yine CHP'li İBB'nin aldığı Otokar Kent XL otobüsleri de 2022'de 5 bin 548 kere arıza yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading