Yandex Metrica

Son dakika: İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü! Valilikten ilk açıklama geldi

Son dakika haberleri... İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bina kısmen çöktü. Çökme tehlikesi nedeniyle çevredeki bazı binalar boşaltıldı. İstanbul Valiliği, Bahçelievler'de çöken binada ölen, yaralanan ya da enkaz altında bulunan kimsenin olmadığını bildirdi.

Gündem

27.06.2024, 11:41

İstanbul Bahçelievler'de bu sabah saatlerinde yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı.

Zafer Mahallesi Yadigar Sokak’ta bulunan 4 katlı bina henüz sebebi bilinmeyen nedenle çöktü.

Yapılan ihbarın ardından olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

AFAD ekipleri bina enkazında arama faaliyetlerini sürdürüyor.

26 Haziran İstanbul'da yangın mı çıktı? Yangın söndürüldü mü? 26 Haziran İstanbul'da yangın mı çıktı? Yangın söndürüldü mü? Haberi Görüntüle

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, çöken binayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, binanın 1980 yılında yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır.”

Doğum oranları azaldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi: Doğum paketi geliyor! İçinde yok yok Doğum oranları azaldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi: Doğum paketi geliyor!... Haberi Görüntüle

3 KAT KAÇAK ÇIKTI

Çöken binanın çevresindeki apartmanlar tedbiren boşaltıldı. Binaya 1994'te kaçak 3 kat çıkıldığı açıklandı.

Öte yandan NTV'ye konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, şunları kaydetti;

''80 yapımı 4 katlı bir bina var. 1994’te 3 kat daha yapılmış. 7 katlı binada gece yoğun bir ses gelince komşularımız çıkıyor dışarı ve 3 katı çöküyor. Şu an durunlar 4,5,6 ve 7. katlar. Arama ve dinlemelerde bir yaralı bir ölü olmadığı görüldü. Boşaltılmış, yıkılacak bir bina değil. Normal yaşanılan bir bina. Toplam 10 dairenin olduğu bir bina galiba.” 


SON DAKİKA: Marmara Denizi'nde deprem! 5 ilde hissedildi SON DAKİKA: Marmara Denizi'nde deprem! 5 ilde hissedildi Haberi Görüntüle

"KAPIYI KIRIP ÇOCUKLARI YATAK ODASINDAN ÇIKARTTIM"

Çökme nedeniyle kendi evinin de hasar gördüğünü belirten mahalle sakini Ayhan Taşkın, "Ben hemen yan binada oturuyorum. Bizim binamızda da büyük hasar var. Yatak odası komple gitti. O anda uyuyorduk. Bir gürültü duydum kalktım. Duvar gittiği gibi zor kurtardım çocukları. Çok korktuk. Kapıyı kırdım çocukları yatak odasından çıkarttım" dedi.

Bizlerden rica etti! Irak'ın kuzeyinde şehit olan askerimizin vasiyeti yürekleri dağladı! Bizlerden rica etti! Irak'ın kuzeyinde şehit olan askerimizin vasiyeti yürekleri... Haberi Görüntüle

"DEPREM SANDIK"

Harun Kolal isimli bir başka vatandaş ise, şu ifadeleri kullandı;

"Bir gürültü duyduk. Deprem sandık. Camlara çıktık. Binanın çöktüğünü gördük. Tam karşısından bir inşaat çalışması vardı. Vinçler çalışıyordu. Sarsıntısını ana caddeden bile hissediyorduk. Zaten bu binaların hepsi eski" 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading