Yandex Metrica

Son dakika... İzmir'de binada doğal gaz patlaması! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir binada meydana gelen doğalgaz patlaması nedeniyle ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin yaralandığı öğrenildi.  

Gündem

30.06.2024, 18:12

Son dakika haberi! İzmir’in Torbalı ilçesindeki Barış Manço Caddesi’nde doğalgaz patlaması meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlama anına ait görüntüleri paylaştı.

İstanbul'da feci kaza: Taksi şoförü, bariyere ok gibi saplandı İstanbul'da feci kaza: Taksi şoförü, bariyere ok gibi saplandı Haberi Görüntüle

BAKAN YERLİKAYA YARALI SAYISINI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün İzmir Torbalı'daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerine yer verdi.

Son dakika... Manisa'da deprem! Çevre illerden de hissedildi Son dakika... Manisa'da deprem! Çevre illerden de hissedildi Haberi Görüntüle

MÜFETTİŞ ATANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantadaki patlamayı araştırmak üzere Bakanlık müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, patlamayla ilgili derin üzüntü duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı müfettişlerimiz görevlendirilmiş olup gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Tatilciler dikkat! Meteoroloji'den şiddetli sağanak uyarısı: O 4 bölge yağmura teslim olacak! Tatilciler dikkat! Meteoroloji'den şiddetli sağanak uyarısı: O 4 bölge yağmura... Haberi Görüntüle

VALİ DETAYLARI PAYLAŞTI

İzmir Valisi Süleyman Elban, patlama bölgesinde ekiplerin çalışmasının sürdüğünü belirttti. Vali Elban, 'Maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Teknik elemanlarımız AFAD'dımız sağlık ekiplerimiz olayın ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Çalışan arkadaşlarımız için güvenlik çemberi oluşturulmuştur. Binaların sağlığıyla ilgili inceleme sürüyor. 

Bir şey söylemek çok erken. Patlamanın olduğu bitişiğindeki binalarda bir panik olmuş olabilir. Kısa bir süre içerisinde vatandaşlara binaların sağlığı ile ilgili detaylı açıklama bulacağız. Evine giremeyecek vatandaşlarımız için konaklayacağı ve diğer ihtiyaçları için kendilerine destek olunacak.' ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece'de anız yangını: Alevler evlere doğru ilerliyor Büyükçekmece'de anız yangını: Alevler evlere doğru ilerliyor Haberi Görüntüle

ÖLÜ SAYISI 5'E ÇIKTI

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, 'Sanayi tipi tüp patlıyor. 5 vatandaşımızı kaybettik. 10'u ağır yaralı 20 kişi yaralandı. Yeni aldığımız haberle vefat sayısı 4'e çıktı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Biz de buradayız, elimizden gelen desteği veriyoruz.' dedi.

Doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada çok sayıda kişi yaralandı.

Ortaokul adrese dayalı kayıtlar belli oldu mu? Hangi ortaokula kayıt oldum? Ortaokul adrese dayalı kayıtlar belli oldu mu? Hangi ortaokula kayıt... Haberi Görüntüle

AFAD EKİPLERİ BÖLGEDE

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

Olay yerinden gelen ilk görüntülerde patlama etkisiyle çevredeki iş yerleri ve binalarda büyük hasar yaşandığı görüldü.

Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading