Son dakika... Kilis'in karşısına roket düştü: Mayınlı arazide yangın çıktı

Son dakika... Kilis'in karşısına roket düştü: Mayınlı arazide yangın çıktı

Kilis Merkez Akıncı köyü karşısındaki mayınlı bölgeye roket mermisi düştü. Roketin düştüğü yerde yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olaya müdahil olmadığı ve herhangi bir karşılık vermediği belirtildi.

Gündem

16.10.2024, 23:25

Kilis Merkez Akıncı köyü karşısındaki mayınlı bölgeye roket düştü. Roketin düştüğü yerde yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri herhangi bir terör saldırısı değerlendirmesi yapmadığından bir karşılık vermedi.

Cihat Yaycı'dan Türklük-Türkiyelilik uyarısı: Aman ha! Kosova gibi olur, parçalanırız Cihat Yaycı'dan Türklük-Türkiyelilik uyarısı: Aman ha! Kosova gibi olur, parçalanırız Haberi Görüntüle

ROKETİN ATILDIĞI LOKASYON BELİRLENDİ

Roket mermisinin mayınlı araziye düştüğü belirtiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, roket mermisinin çıktığı lokasyonları tespit etti. 

Güvenlik kaynakları sınırın Suriye tarafında gruplar arası ya da grup içi çatışma olduğunu ve roketin bu nedenle sınırın bu tarafına düştüğünü belirtiyor. Olayla ilgili terör saldırısı olduğuna dair bir değerlendirme ise yapılmadı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldü mü? Herzi Halevi kimdir? İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldü mü? Herzi Halevi kimdir? Haberi Görüntüle

KİLİS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili resmi açıklama Kilis Valilğinden yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur.

Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. 

Olayda Kilis'e yönelik herhang, bir saldırı gerçekleşmemiştir."

O sır çözüldü: Sur cinayetinde kameralara takılmıştı! Surdaki üçüncü kişi kimdi? O sır çözüldü: Sur cinayetinde kameralara takılmıştı! Surdaki üçüncü kişi... Haberi Görüntüle

DMM'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır. 

Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır.

Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading