Son dakika... Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme: Anne, ağabey ve amca hakkında istenen ceza belli oldu

Son dakika... Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme: Anne, ağabey ve amca hakkında istenen ceza belli oldu

Narin Güran soruşturmasında amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında istenen cezalar belli oldu.

Gündem

21.10.2024, 22:53

Narin Güran soruşturmasında amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında iştirak halinde çocuğu kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra; 8 Eylül'de dere kenarında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde 4 şüpheli hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre olay günü şüphelilerin nerede olduğuna ilişkin tespitlere yer verildi.

12 sayfalık iddianamede cinayetin işlendiği esnada amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar'ın aynı evde bulunduğu belirtildi. Dava kapsamında, sanıkların tümünün "kasten öldürme" suçundan yargılanması talep edildi.

Teröre 'Pençe-Kilit' darbesi! Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Teröre 'Pençe-Kilit' darbesi! Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Haberi Görüntüle

"BENİ TEHDİT ETTİ"

İddianamede komşu Nevzat Bahtiyar'ın yer gösterme sırasındaki ifadelerine de yer verildi. Bahtiyar ifadesinde şunları söylüyor: "Narin'in cansız bedenini Salim Güran bana verdi ve yok etmemi istedi. Karşılığında 200 bin lira para vereceğini aksi takdirde bana ve aileme zarar vermekle beni tehdit etti. Bunun üzerine cesedi Salim'in aracından alarak kendi kullandığım araca battaniyeye sarılı vaziyette bıraktım. Daha sonra ahırımdan aldığım gübre çuvalına cesedi bırakarak Eğertutmaz Deresi'ne götürüp, dere kenarında suyla birleşme noktasına bırakıp, üzerini taşlarla kapattım."

Karşılaşmalar 3. bölüm ne zaman çıkacak? 3. bölüm konusu ne? Karşılaşmalar 3. bölüm ne zaman çıkacak? 3. bölüm konusu ne? Haberi Görüntüle

ÇUVALLAR KARŞILAŞTIRILDI

İddianamede ayrıca Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinden hareketle ahırda inceleme yapıldığı, oradaki gübre çuvallarının seri numaraları ile cesedin konulduğu gübre çuvalının seri numaralarının karşılaştırıldığı ve numaraların ardışık olduşık olduğu, çuvalların da benzer olduğunun tespit edildiği belirtildi. İddianamede bu husula ilgili şu ifadelere yer verildi: "Salim Güran'ın aracının gönderildiği Van Jandarma Kriminal Laboratuvarında yapılan detaylı incelemede, aracın sağ arka kapı iç kısmı üzerinde elde edilen kıl numunesinin Narin'e ait olduğu, şüpheli Salim ve Nevzat'ın araçlarında yapılan detaylı incelemelerde alınan toprak numunelerinin karşılaştırılmasında her iki araç içerisinden alınan toprak numunelerinin benzer oldukları tespit edildi." 

İstanbul Barosu'nda Kandil esintisi: 'Türkiye 20-25 eyalete bölünmeli' diyen Fransız nişanlı İbrahim Kaboğlu kimdir? İstanbul Barosu'nda Kandil esintisi: 'Türkiye 20-25 eyalete bölünmeli' diyen Fransız... Haberi Görüntüle

"OLAY ANINDA AYNI İKAMETTEYDİLER"

Şüphelilerin HTS ve baz istasyonı kayıtlarına göre cinayet anında aynı evde olduklarının anlaşıldığı belirtilen iddianamede şöyle denildi: "Dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları, dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu dikkate alındığında tüm şüphelilerinin ikamette bulunduğunun net bir biçimde ortaya konulması, zaman ve mekan birliği içerisinde olan şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurarak belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran'ı boğmak suretiyle öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır."

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading