Yandex Metrica

SON DAKİKA: Sakarya'da makarna fabrikasında patlama! Çok sayıda kişi yaralandı

SON DAKİKA: Sakarya'da makarna fabrikasında patlama! Çok sayıda kişi yaralandı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan bir makarna fabrikasında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada 28 kişinin yaralandığı açıklandı. Patlamanın meydana geldiği fabrika enkazında yapılan arama kurtarma çalışmalarında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı.   

Gündem

16.09.2024, 02:02

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişi yaralandı. Bir işçinin ise cansız bedenine ulaşıldı. 

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'deki çağrı cihazlarında risk var mı? Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'deki çağrı cihazlarında risk var mı? Haberi Görüntüle

28 KİŞİ YARALANDI

Yapılan son açıklamada ise 6'sı ağır 28 kişinin yaralandığı, 2 yaralının entübe edildiği belirtildi. Valilikten konuya ilişkin yapılan son açıklamada, "6 ağır yaralının 2'si entübe olmak üzere 28 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin soğutma çalışmaları devam ediyor ve fabrika içerisinde kimse kalmadı" ifadeleri yer aldı.

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Sivil anayasa şart Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Sivil anayasa şart Haberi Görüntüle

"ÖYLE BİR PATLADI Kİ…"

Patlamada yaralanan işçilerden Zafer Emanet, dehşet dolu dakikaları anlattı.

Emanet, "Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız bile uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı.

Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu. Biz çıkamadık içeriden ve belli bir süre mahsur kaldık. Altında kaldım, sonra çıktım. Benim bulunduğum bölümde toplam 20 kişiden fazla vardı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti Haberi Görüntüle

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

A Haber canlı yayınına katılan Sakarya Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Bir makarna fabrikası. Patlama çatı katında yaşandı. Patlama sonrası yangın olduğundan belli bölgelere giremiyoruz. Yangının sebebini henüz bilmiyoruz. Fabrika ormanlık alanda olduğu için yangın ormana da sıçradı" dedi.

Narin toprağa verildi spiker Sena Alkan canlı yayında hüngür hüngür ağladı Narin toprağa verildi spiker Sena Alkan canlı yayında hüngür hüngür... Haberi Görüntüle

"DEPREM OLDU SANDIK"

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, patlama hakkında "Çok şiddetli bir patlama oldu. Deprem oldu zannettik. Fabrika içerisinde mahsur kalanlar da var. Ekipler çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kirayı elden ödeyenler yandı! Yeni dönem başlıyor Kirayı elden ödeyenler yandı! Yeni dönem başlıyor Haberi Görüntüle

MAHSUR KALAN İŞÇİ KURTARILDI

Bu arada patlamanın meydana geldiği silo alanında mahsur kalan bir işçi, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla vinç yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Dumandan etkilenen işçiye ambulansta müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.

19 gün sonra acı haber! Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı: Çuvaldan Kur'an-ı Kerim çıktı 19 gün sonra acı haber! Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı:... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Fabrikada meydana gelen patlamanın ardından soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili açıklamayı sosyal medya hesabı X'ten duyurdu.

Bakan Tunç, "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." dedi.

ÖGG sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? (110. Dönem ÖGG sonuçları) ÖGG sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? (110. Dönem ÖGG... Haberi Görüntüle

SAKARYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

21 kişinin yaralandığını açıklayan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz 2 kişinin entübe edildiğini açıkladı. Vali Karadeniz, '59 personel var. Bunların da bir kısmı patlama olduğu bölgede söylüyorlar. Patlamanın ilk tespitlere göre değirmen bölümünde olduğu şeklinde bir kanaat var. Yangının nedeni ve şekli yapılacak araştırmayla tespit edilecektir.' dedi.

Arnavutköy'de gizemli cisim: Balıkçıların bulduğu cisim inceleniyor Arnavutköy'de gizemli cisim: Balıkçıların bulduğu cisim inceleniyor Haberi Görüntüle

BİR İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sakarya'da meydana gelen patlamanın ardından bölgeye gönderilen çok sayıda arama kurtarma ekibinin çalışmaları sürerken bir işçinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading