Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Sisi yarın Ankara'ya geliyor

Son dakika: Sisi yarın Ankara'ya geliyor

Son dakika haberler... Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine yarın ziyarette bulunacak.  

Gündem

04.09.2024, 10:21

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yarın ziyarette bulunacak.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 4 Eylül 2024 tarihinde ülkemize resmî ziyaret gerçekleştirecektir.

Ziyaret kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Şubat 2024 tarihinde Kahire’ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri uyarınca yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı, iki ülke Cumhurbaşkanlarının riyasetlerinde icra edilecektir.

Konsey Toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, ikili iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik önümüzdeki dönemde atılabilecek müşterek adımlar ele alınacaktır.

Görüşmelerde ikili münasebetlerin yanı sıra, Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır.

Toplantı vesilesiyle, ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirmeye matuf muhtelif belgelerin imzalanması da gündemdedir." denildi.

Emlakta yeni dönem başlıyor! Bu kurala uymayanlara 158 bin lira ceza kesilecek Emlakta yeni dönem başlıyor! Bu kurala uymayanlara 158 bin lira... Haberi Görüntüle

KATAR'DA TOKALAŞMIŞLARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022'nin kasım ayında Katar’ın başkenti Doha’da, Katar 2022 Dünya Kupası’nın açılışında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile selamlaşıp tokalaşmış, bu ikili arasındaki ilk görüşme olmuştu. Katar dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik." demişti. 

Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konuşuldu: Bakan Kurum, İBB Başkanı İmamoğlu'nu kabul etti Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konuşuldu: Bakan Kurum, İBB Başkanı... Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN'DA BİR ARAYA GELDİLER

Bir başka yüz yüze görüşme ise Hindistan'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde olmuştu. Erdoğan ve Sisi, 2023'ün eylülünde Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de görüştü.

Erşan Kuneri 2. sezon ne zaman çıkacak? Erşan Kuneri 2. sezon konusu ne? Erşan Kuneri 2. sezon ne zaman çıkacak? Erşan Kuneri 2.... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN, ŞUBAT AYINDA MISIR'A GİTMİŞTİ

Asıl önemli görüşme ise bu yılın şubat ayında oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aranın ardından gittiği Kahire'de, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile görüştü. Erdoğan, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden eski günlerine döneceğini belirterek ekonomide işbirliği mesajları vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading