Yandex Metrica

Son dakika: Tiyatronun acı kaybı... Genco Erkal 86 yaşında hayatını kaybetti: İşte son sözleri

Son dakika: Tiyatronun acı kaybı... Genco Erkal 86 yaşında hayatını kaybetti: İşte son sözleri

Uzun bir süredir kan kanseriyle mücadele eden usta oyuncu Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Gündem

31.07.2024, 08:47

Sayısız sinema ve tiyatro oyununda yer alan Genco Erkal, bir süredir kan kanseriyle mücadele ediyor. Tedavisine devam eden 86 yaşındaki Erkal'dan acı haber geldi.

Son dakika: ÖSYM açıkladı: YKS ek tercih tarihleri belli oldu Son dakika: ÖSYM açıkladı: YKS ek tercih tarihleri belli oldu Haberi Görüntüle

SON PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Usta oyuncu dün gece saatlerinde X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanarak kafa karıştırmıştı: "Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın! Sizi canımda, canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın... Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana istemez... Tek hecesiz elveda."

Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş gelişmeyi duyurdu Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş... Haberi Görüntüle

GENCO ERKAL KİMDİR?

Genco Erkal 28 Mart 1938'de İstanbul'da dünyaya geldi. 1959 yılından itibaren Türkiye'nin önemli özel tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak çalışan Genco Erkal, 1969'da, bugün de sanat yönetmeni olduğu ve Türkiye'de politik tiyatronun gelişiminde öncü rol üstlenen Dostlar Tiyatrosu'nu kurdu.

1965'te Rus yazar Nikolay Gogol'un Bir Delinin Hatıra Defteri adlı öyküsünü tiyatroya uyarlayıp Türkiye'de Batılı anlamda metne dayalı sahnelenen ilk tek kişilik oyun olarak sahneledi. Yıllar boyunca üç farklı yorumla sahnelediği bu eser, onunla özdeşleşti. Erkal, tek kişilik oyunların ustası olarak tanındı.

Genco Erkal, Aziz Nesin'den Haldun Taner'e, Nâzım Hikmet'ten Behiç Ak'a ve Yaşar Kemal'e birçok sanatçının eserlerini tiyatroya uyarladı. Senfonik konserlerde birçok yapıtı anlatıcı olarak seslendirdi. Sinemada 1982'de At ve 1983'te Faize Hücum filmleri ile 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Antalya Film Festivali'nde iki kez Altın Portakal' aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading