Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Türkiye'den Lübnan'a saldıran İsrail'e tepki: 'Tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşaması'

Son dakika... Türkiye'den Lübnan'a saldıran İsrail'e tepki: 'Tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının  yeni bir aşaması'

Türkiye, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi ve İsrail'in bu saldırılarla bölgeyi kaosa sürüklemeye çalıştığını belirtti.  Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail'e destek veren ülkelerin Netanyahu'nun işlediği suçlara ortak olduğu ifade edildi. 

Gündem

23.09.2024, 23:13

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Lübnan'ı hedef alan saldırıların İsrail'in tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşaması olduğu belirtilirken İsrail'e destek veren ülkelerin Netanyahu'nun işlediği suçlara ortak olduğu ifade edildi. 

Başta Birleşmiş Milletler Konseyi ve uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunulan açıklamada gerekli tedbirlerin alınması talep edildi. 

Bakanlığın açıklaması şöyle: 

"İsrail'in Lübnan'ı hedef alan saldırıları, İsrail'in tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşamasıdır. 

İsrail'e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler, Netanyahu'nun siyasi çıkarları uğruna kan dökmesine yardım etmektedirler. 

Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun gerekli tedbirleri gecikmeksizin alması şarttır."

Çocukları böyle zehirliyorlar! Google Play Store'da +18 kitap rezaleti: Sapkın içerikler en çok satanlar listesine girdi Çocukları böyle zehirliyorlar! Google Play Store'da +18 kitap rezaleti: Sapkın... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

İsrail, Filistin toprağı Gazze'yi ve Batı Şeria'yı yerle bir ettikten sonra gözünü Lübnan'a dikmiş, Lübnan'ın güneyinde konuşlu Hizbullah hedeflerini gerekçe göstererek bu bölgeyi ağır bombardımana tabi tutmuştu. İsrail'in saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail'in sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 356'ya, yaralıların sayısının ise 1246'ya çıktığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading