Yandex Metrica

Sonunda bunu da gördük! Sosyal medyada gündem oldu: İzmir’de bir kişi Atatürk’ün balmumuna şikayette bulundu!

İzmir’in Bornova ilçesinde bir kişi, Türk kahvesi içen Atatürk balmumu heykelinin yanına oturarak onunla yaşıyormuş gibi sohbet etti. Kendini kayda almayı da ihmal etmeyen kişi, balmumu heykeline Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ndeki teğmenlerin korsan yeminine tepki gösterenleri şikayet etti.  

Gündem

11.09.2024, 14:23

Bornova ilçesinde bulunan Atatürk'ün balmumu heykeliyle sohbet eden bir kişi, geçtiğimiz günlerde Kara Harp Okulu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç sallama görüntülerini anlattı ve o anları kayda almayıda ihmal etmedi. 

30 Ağustos günü Kara Harp Okulu’nda yapılan yemin töreninin ardından kaydedilen görüntüler tartışma yaratmıştı. Yemin töreninin ardından alanda toplanan yeni mezun bir grup Teğmen, kılıçlarını çekip havaya kaldırarak ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demişti.

Bu akşam Çaykur Rizespor maçında Osimhen oynayacak mı? Osimhen neden yok ikinci yarı oynayacak mı? Bu akşam Çaykur Rizespor maçında Osimhen oynayacak mı? Osimhen neden... Haberi Görüntüle

TEĞMENLERLE İLGİLİ ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

Bazı teğmenlerin tören sonrası ettikleri yeminle ilgili araştırma devam ediyor. İnceleme Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Milli Savunma Üniversitesi müfettişleri tarafından yürütülürken MİT ve Emniyet İstihbarat da yönlendirme olup olmadığını araştırıyor.

'Adımı çıkardın' iddiası: Öfkeden deliye dönen kadın kurşun yağdırdı 'Adımı çıkardın' iddiası: Öfkeden deliye dönen kadın kurşun yağdırdı Haberi Görüntüle

"BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ"

Günlerdir tartışılan bu konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rutin dışı gerçekleşen bu yeminin görüntüleriyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Söz konusu görüntüler ‘askeri vesayet’ tartışmalarını gündeme getirirken kılıç çekerek yemin eden Teğmenlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?" dedi.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem Son dakika: Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem Haberi Görüntüle

TEĞMENLERE TEPKİ GÖSTERENLERİ ATATÜRK BALMUNA ŞİKAYET ETTİ

İzmir’in Bornova ilçesinde bir kişi, Türk kahvesi içen Atatürk balmumu heykelinin yanına oturarak onunla sohbet etti. Atatürk ile sohbet ederken kayda almayı da ihmal etmeyen kişi, balmumu heykeline Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ndeki teğmenlerin korsan yeminine tepki gösterenleri şikayet etti.

Bahçeli’den MYK üyesine klasik araç hediyesi Bahçeli’den MYK üyesine klasik araç hediyesi Haberi Görüntüle

"BİZ HER ZAMAN SİZİN ASKERİNİZİZ"

Genç teğmenlerin huzur içinde, mutlu bir şekilde kılıçlarını çıkardıklarını söyleyen adam şu sözleri kullandı; Sizi yanlış anlıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdunuz. Biz bunun için her zaman sizin askeriniziz. Mustafa Kemal’in askeri olarak gururla, sevinçle gülmeye devam ediyoruz. Ata’m bize cumhuriyeti armağan ettiniz. Ne mutlu bize. Şükranlarımızı sunuyoruz. Atatürk'ün balmumu heykeliyle konuşan kişinin söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading