Soykırımın 1. yıl dönümünde Trump'tan Gazze çıkışı: Monako'dan daha iyi hale gelebilir!

Soykırımın 1. yıl dönümünde Trump'tan Gazze çıkışı: Monako'dan daha iyi hale gelebilir!

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında bir yıldır devam eden yıkıcı savaşın ardından Gazze Şeridi'nin yeniden inşa edilmesi durumunda "Monako Prensliği'nden bile daha iyi" hale gelebileceğini ifade etti. 

Gündem

08.10.2024, 18:01

Eski ABD başkanı Trump, savaşı ateşleyen Hamas'ın İsrail'e saldırısının birinci yıldönümünde verdiği röportajda “İklimi, plajları ve her şeyiyle Gazze Şeridi dünyanın en güzel yeri haline gelebilir. Atmosfer harika olabilir" dedi.

Aylık 70 bin TL maaşla çalıştıracak adam bulamıyorlar! Aylık 70 bin TL maaşla çalıştıracak adam bulamıyorlar! Haberi Görüntüle

"GAZZE MONAKO'DAN DAHA İYİ OLABİLİR"

Trump, Gazze'deki savaşın yol açtığı feci insani krizden ya da geçtiğimiz yıl on binlerce Filistinlinin ölümünden bahsetmeden, “Bence Gazze, Fransız Rivierası'ndaki zengin prenslik Monako'dan daha iyi olabilir” açıklamasında bulundu.  Trump, Filistin sektörünün “Ortadoğu'nun en iyisi olabileceğini” söyledi. 

Fatih'te vahşice katledilen İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı Fatih'te vahşice katledilen İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı Haberi Görüntüle

GAZZE'YE YAPILAN SOYKIRIM'DA AĞIZ DEĞİŞTİRDİ 

Trump, 7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze'de soykırımının başladığı ilk aylarda kendisini İsrail'in savunucusu olarak sunmuştu. Ancak geçtiğimiz aylarda üslubunu değiştirerek İsrail'in savaşla mücadele şeklinden duyduğu memnuniyetsizliği ima etmişti. Trump, Gazze'deki "binaların çöküşünü gösteren videolardan" bahsederken, İsrail'in "iletişim savaşını tamamen kaybettiğini" değerlendirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading