Yandex Metrica

Sözde çevreci Şahan Gökbakar’ın villası kaçak çıktı: Bakanlıktan flaş karar

Sözde çevreci Şahan Gökbakar’ın villası kaçak çıktı: Bakanlıktan flaş karar

Konu orman yangınları olunca duyar kasmaktan çekinmeyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'te çam ormanı içerisindeki denize sıfır villası kaçak çıktı. Birinci Derece Sit Alanı’nda kaçak olarak inşa edilen villa için Bakanlıktan yıkım kararı çıktı. Kararın uygulanması için Marmaris Belediyesi'ne yazı gönderildi.

Gündem

07.09.2024, 12:18

Konu orman olunca herkesten çok sesi çıkan ve orman yangınlarında hükümeti yetersizlikle suçlayan ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'te çam ormanı içerisindeki denize sıfır villası ile ilgili şok gerçek ortaya çıktı.

Yalan ihbar sonrası iki gözaltı: Narin Güran bulunmasın diye yapmadıkları kalmamış Yalan ihbar sonrası iki gözaltı: Narin Güran bulunmasın diye yapmadıkları... Haberi Görüntüle

ŞAHAN GÖKBAKAR'IN VİLLASI KAÇAK ÇIKTI

Şahan Gökbakar’ın Marmaris Delikyol koyundaki villasının kaçak olduğu tespit edilmiş, yapı kayıt belgesi iptal edilmiş ve yıkım kararı alındı. Şahan Gökbakar'ın, Marmaris Delikyol Koyu'nda bulunan villasının kaçak olduğu tespit edilerek yapı kayıt belgesi iptal edildi.

İmara açık bir yerleşim alanı olmadığı ve imar barışına aykırı şekilde izinsiz ek binalar yapıldığı belirlendi. Denize sıfır konumda olan villa için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde, bölgenin "Doğal Karakteri Korunacak Alan" statüsüne sahip olduğu ve yapılan her şeyin bu koruma kapsamına aykırı olduğu tespit edildi. Kaçak villa için Bakanlıktan yıkım kararı verildiği ve Marmaris Belediyesi'ne kararı uygulaması için yazı gönderdiği belirtildi.

13 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı! Öğrencilerin boğazını kesti, çekiçle vurdu 13 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı! Öğrencilerin boğazını kesti, çekiçle... Haberi Görüntüle

DAVA SÜRECİ BAŞLATILDI

2018 yılında satın aldığı arazi üzerinde çeşitli izinsiz tadilatlar yapan Şahan Gökbakar, daha sonra bu yapılar için İmar Barışı'ndan faydalanmak amacıyla başvuruda bulundu. Ancak, 2023 yılında Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimlerde villanın yapı kayıt belgesi iptal edildi ve kaçak yapı olarak tescil edilerek yıkım kararı verildi. Bu gelişme üzerine Şahan Gökbakar, karara itiraz ederek hukuki süreç başlattı. Marmaris Belediyesi, yıkım kararını uygulama yetkisine sahip olmasına rağmen, davanın devam etmesini gerekçe göstererek kaçak yapıyı yıkmadı.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'nın yeni görevi açıklandı! Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'nın yeni görevi açıklandı! Haberi Görüntüle

YIKILMASI İÇİN TALİAMT VERİLDİ

Ünlü komedyen, villanın kaçak yapı statüsünde olması nedeniyle bu yapı için resmi elektrik ve su aboneliği de alamadı. Şahan Gökbakar, bunun üzerine elektrik ihtiyacını arazisine kurduğu güneş panelleriyle karşıladı. Su ihtiyacını ise arazi içerisine yerleştirdiği depolara tankerlerle su getirterek sağladı. Şahan Gökbakar, İmar Affı'na müracaat edip yapı kayıt belgesi çıkarttı. Tüm bu inşa işlemlerini önceden varmış gibi gösteren Gökbakar'a, Bakanlık 'dur' dedi. Yapı kayıt belgesi iptal edildi ve Marmaris Belediyesi'ne yıkılması için talimat verildi. Bu yapı hakkında da tutanak tutuldu ve işlem başlatıldı.

E-5'te hangi saatlerde şerit daraltma var? D-100 Kartal Ankara-Edirne yönü kapalı mı? E-5'te hangi saatlerde şerit daraltma var? D-100 Kartal Ankara-Edirne yönü... Haberi Görüntüle

KAÇAK VİLLA İÇİN PAYLAŞIM YAPMADI

Ağaçlar konusunda çok hassas olan Şahan Gökbakar'ın Boğaziçi sırtlarındaki ormanlık alanda İBB tarafından onay verilen kaçak yapı için henüz bir paylaşım yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

2

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading