Yandex Metrica

Sitede Ara

SPK'dan tüm yatırımcıları ilgilendiren düzenleme: Halka arzlarda değişiklik!

SPK'dan tüm yatırımcıları ilgilendiren düzenleme: Halka arzlarda değişiklik!

SPK'dan halka arzlara ilişkin yeni düzenleme geldi. SPK, payların ilk halka arzında uygulanacak satış yöntemleri ve dağıtım esaslarına ilişkin kurul ilke kararlarını duyurdu. İşte detaylar...  

Gündem

20.09.2024, 16:49

SPK, yeni halka arz düzenlemelerini açıkladı. Halka arz ilkeleri ve uygulamaları bu açıklamanın ardından değişti.

Borsa İstanbul haftanın son gününe nasıl başladı? Borsa İstanbul haftanın son gününe nasıl başladı? Haberi Görüntüle

HALKA ARZ İLKELERİ VE UYGULAMALARINDA DEĞİŞİKLİK

SPK, ilk halka arzlarda yatırımcı taleplerini daha etkin karşılamak amacıyla yeni bir adım attı. Düzenlemeyle hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılara yönelik dağıtım esasları değişti.

Başlıca düzenlemeler arasında borsada satış zorunluluğu, kurumsal yatırımcılara özel dağıtım, yurt dışı yatırımcılar için taahhütname, satış kısıtlamaları gibi başlıklar yer aldı. 

Düzenlemeye ait başlıca maddeler şöyle;

Halka arz edilen payların piyasa değeri 750 milyon TL ve altında olan halka arzlarda, borsada satış yöntemi uygulanması zorunlu hale getirildi.

Yurt içi kurumsal yatırımcı grubu için yapılan dağıtımlarda, tahsis edilen payların en az yüzde 50'si yatırım fonlarına, emeklilik yatırım fonlarına ve/veya otomatik katılım sistemi emeklilik yatırım fonlarına ayrılacak. 

Yurt dışı yatırımcı grubuna yapılacak dağıtımlarda, dağıtım esaslarını dolanmaya yönelik bir işlem yapılması halinde, ihraççı ve halka arza aracılık eden kuruluşlar sorumlu tutulacak. 

Dağıtımdan pay alan yatırımcılar, bu payları 90 gün boyunca borsa dışında satamayacak veya başka yatırımcı hesaplarına devredemeyecek.

Halka arz edilen ortaklığın mevcut ortakları için ise bu kısıtlama 180 gün olarak belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading