Spor camiasından şiddete karşı ortak tepki: Kadına ve çocuğa dokunma

Spor camiasından şiddete karşı ortak tepki: Kadına ve çocuğa dokunma

Türkiye’nin dört büyük futbol kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı sosyal medyada ortak bir tepki gösterdi. #KadınaVeÇocuğaDokunma etiketiyle yapılan paylaşımlar, spor dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Gündem

06.10.2024, 15:13

Son dönemde artan şiddet olaylarına karşı Türkiye’nin önde gelen futbol kulüpleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti kınamak için resmi sosyal medya hesaplarından anlamlı bir paylaşım yaptı. Siyah ekran üzerinde "Kadına ve Çocuğa Dokunma" mesajını içeren görsel ile paylaşımlarını yapan kulüpler, #KadınaVeÇocuğaDokunma etiketiyle toplumsal farkındalığa destek verdi.

Şehitlikteki tek kadın sensin! Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın mezarına bırakılan not herkesi duygulandırdı Şehitlikteki tek kadın sensin! Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın mezarına bırakılan... Haberi Görüntüle

FEDERASYON VE KULÜPLERDEN DESTEK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) başta olmak üzere birçok spor federasyonu ve kulüp de bu dayanışma hareketine katıldı. TFF, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kadınlar ve çocuklara yönelik şiddeti sert bir dille kınayarak "Kadınlarımıza ve çocuklarımıza uygulanan her türlü şiddetin insanlık dışı olduğuna, sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyor, #KadınaVeÇocuğaDokunma temalı paylaşımlarla toplumsal dayanışma hareketine katkıda bulunan tüm kulüplerimize teşekkür ediyoruz." ifadeleri kulanıldı.

MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

GALATASARAY'DAN DUYGUSAL MESAJ

Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şiddet mağdurlarının acı çığlıklarına dikkat çekerek, "Artık duyduğumuz ses bir annenin feryadı, bir çocuğun yardım çığlığı olmasın. Dayanışma için yükselen sesimiz olsun!" mesajını paylaştı.

Usulsüz kazanca son: Gayrimenkulde gerçek değer üzerinden vergi alınacak Usulsüz kazanca son: Gayrimenkulde gerçek değer üzerinden vergi alınacak Haberi Görüntüle

DİĞER KULÜPLER VE SPORCULARDAN BÜYÜK DESTEK

Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve diğer birçok spor kulübü ile sporcu, bu önemli kampanyaya katılarak şiddete karşı tepkilerini dile getirdi. Dört büyüklerin öncülüğünde başlatılan bu farkındalık hareketi, kısa sürede yaygınlaştı ve birçok futbolcu da "#KadınaVeÇocuğaDokunma" etiketli paylaşımlarıyla destek verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading