Sitede Ara

Spor Camiasını sarsan skandal: Yenidoğan Çetesi Türkiye'yi sardı! Doğa Hastanesi'nin sahibi Galatasaray Yöneticisi çıktı!

Spor Camiasını sarsan skandal: Yenidoğan Çetesi Türkiye'yi sardı! Doğa Hastanesi'nin sahibi Galatasaray Yöneticisi çıktı!

Yenidoğan çetesi skandalı, spor dünyasında da büyük yankı buldu. Türkiye, 12 bebeğin üzücü ölümüyle bağlantılı çetenin işbirliği yaptığı hastaneleri tartışırken, Doğa Hospital’ın sahibi dikkatleri üzerine çekti. Hazırlanan iddianame kapsamında hastane sahibinin Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı’nın olduğu bilgisine edinildi. Bununla birlikte Kırmızı, Doğa Sigorta'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor. Ayrıca, hastanenin yönetiminde Şanlıurfalı Kırmızı ailesinin etkili olduğu ortaya çıktı. Bu durum, spor camiasındaki tartışmaları daha da alevlendirdi. 

Gündem

20.10.2024, 16:20

Türkiye'yi sarsan 'yenidoğan çetesi' skandalı, etkilerini genişleterek sürüyor. Siyasi alanda bazı isimlerin karıştığı bu durum, şimdi spor camiasını da etkisi altına aldı. 12 bebeğin trajik ölümüne neden olan çetenin işbirliği yaptığı hastaneler arasında yer alan Doğa Hospital’ın sahibi, dikkatleri üzerine çekti. Yapılan araştırmalar sonucunda, bu hastanenin sahibi olarak Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı’nın olduğu testpiti. İşte olayla ilgili merak edilen detaylar...

MSB açıkladı! Irak’ın kuzeyinde PKK'ya ağır darbe MSB açıkladı! Irak’ın kuzeyinde PKK'ya ağır darbe Haberi Görüntüle

12 BEBEĞİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTILAR

Kadın ve çocuk cinayetleri ile sokak hayvanlarının katledilmesi gibi olayların ardından Türkiye, şimdi de sağlık sektörünü sarsan 'Yenidoğan çetesi' skandalını tartışıyor. 12 bebeğin ölümüne neden olan bu çetenin, birçok aileyi bebeklerinin hayatlarıyla oynayarak büyük bir çaresizlik içinde bıraktığı ortaya çıktı. Çete üyelerinin gerçekleştirdiği eylemler, toplumda derin bir dehşet ve üzüntü yarattı.

Hazırlanan iddianameye göre, çete üyeleri yenidoğan bebekleri işbirliği yaptıkları özel hastanelere sevk ediyor, sebepsiz yere yoğun bakımda tutuyor ve hatta ölümlerine neden oluyorlardı. Bu süreçte ailelerden ve SGK’dan haksız kazanç sağlıyorlardı.

Rojin'in ölümünde emniyet o detaya takıldı: Rojin'in şifresi neden 10 haneli? Rojin'in ölümünde emniyet o detaya takıldı: Rojin'in şifresi neden 10... Haberi Görüntüle

ÖLÜMLERLE ALAY ETMİŞLER

Bebek ölümlerine yol açan çete üyeleri arasındaki konuşmalar, tüyler ürpertici bir tablo çiziyor. Doktorlardan hemşirelere kadar birçok sağlık çalışanının bu trajik olaylarla dalga geçmesi, herkesi derinden sarstı.

Tüm Türkiye, yenidoğan çetesinin bağlantılı olduğu hastaneleri merakla araştırırken, skandalın boyutu giderek büyüyor.

İstanbul'da deniz ulaşımına sis engeli: Gemi trafiği durduruldu seferler iptal edildi İstanbul'da deniz ulaşımına sis engeli: Gemi trafiği durduruldu seferler iptal... Haberi Görüntüle

SIYASI VE SPOR DÜNYASINDAKI İSIMLER SORUŞTURMA KAPSAMINDA

Siyaset ve spor camiasından bazı tanınmış isimlerin de bu soruşturma dosyasında yer aldığı ortaya çıktı.

Kredi kartından 750 TL kesinti iptal mi edildi? Kredi kartından 750 TL kesinti iptal mi edildi? Haberi Görüntüle

CHP'Lİ İSİM ŞÜPHELİLER ARASINDA  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu’nda görev alan CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz’ın, 47 kişilik çete üyeleri arasında yer aldığı iddiaları gündeme geldi. Yılmaz’ın bu suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Markette, kasapta, AVM'de 7 bin TL ve üstü nakit ödemenin cezası var mı? Alışverişte 7000 lira nakit almanın cezası ne kadar? Markette, kasapta, AVM'de 7 bin TL ve üstü nakit ödemenin... Haberi Görüntüle

GALATASARAYLI İSIM DE GÜNDEMDE

Siyasi kulislerde yankılanan bu skandal, şimdi de bir Galatasaraylı ismin adını ön plana çıkardı. Sağlık dünyasındaki bu karmaşa, spor camiasında da geniş yankılar uyandırmaya başladı.

Korkularıyla yüzleşecekler! Katil oğul ve destekçi anne Eylem Tok için Amerikalı savcıdan flaş dilekçe Korkularıyla yüzleşecekler! Katil oğul ve destekçi anne Eylem Tok için... Haberi Görüntüle

HASTANENIN SAHİBİ NİHAT KIRMIZI 

Doğa Hospital, skandala karışan hastaneler arasında yer alırken, hastanenin sahibi Nihat Kırmızı gündeme oturdu. İddianameye göre, Kırmızı Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi olarak da biliniyor.

2023 yılında Doğamed Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmış olan Kırmızı, aynı zamanda Doğa Sigorta’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütüyor. Bu bağlantılar, skandalın boyutunu daha da derinleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmişti! Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmişti! Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Haberi Görüntüle

HASTANEDE PREMATÜRE GÜNÜ KUTLANMIŞ  

Doğamed Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak faaliyet gösteren hastanede, Kırmızı ailesi yönetim görevlerini üstleniyor. Hastanenin yönetim kurulu üyeleri tamamen Kırmızı ailesinden oluşurken, yönetim kurulu başkanlığı da farklı tarihlerde aile üyeleri arasında rotasyona tabi tutuluyor. 

Bu bağlamda, hastanede gerçekleştirilen etkinliklerden biri de Prematüre Günü kutlaması oldu. Ancak bu kutlama, yaşanan skandal ışığında farklı bir anlam kazandırıyor. 

17 Kasım Dünya Prematüre Günü münasebetiyle Galatasaray Nabi Kırmızı, hastanede tertip edilen etkinlikte konuşmuştu.

Kırmızı burada yaptığı konuşmada, “Doğa Hospital ailesi olarak geçtiğimiz yıllarda dünyaya gelen bebeklerimiz için hazırladığımız 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlama etkinliğinde yaşama tutunma mücadelelerini tamamlayarak hayata atılan ve atılacak olan tüm bebeklerimizin ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Amaç sadece bu bebeklerin hayatta kalması değil, ileride yaşam kalitesi yüksek sağlıklı bireyler olmalarıdır. Doğa Hospital ailesi olarak, hastanemiz yenidoğan yoğun bakım ünitemiz sahip olduğu her türlü tıbbi donanımı, deneyimli doktor ve hemşirelerimiz ile her zaman siz değerli ailelerimizin ve prematüre bebeklerimizin yanındadır. Doğa Hospital yenidoğan yoğun bakım ünitemize son bir yılda 243 hasta yatmış olup, gurur ve sevinçle belirtirim ki ölüm oranımız 0 olarak istatistiklere geçmiştir” ifadelerine yer vermiş.

İstanbul Topkapı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Kırmızı’dan, iddialarla ilgili henüz bir yanıt gelmedi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading