Suç makinasıydı! Şeyda polisi şehit eden katil Yunus Emre Geçti'ye mahkemeden indirim verilmiş

Suç makinasıydı! Şeyda polisi şehit eden katil Yunus Emre Geçti'ye mahkemeden indirim verilmiş

Geçtiğimiz günlerde karakoldan kaçan Yunus Emre Geçti'nin açtığı ateş sonucu şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olması herkesi derinden üzdü.  26 suç kaydı olduğu belirlenen Geçti'nin adliyeye yansıyan 24 dosyadan suç kaydı bulunuyor. Geçti'nin "silahla yağma" suçundan 11 yıl hapsine karar verildiği dönemde 18 yaşından küçük olması ve  yargılama sürecindeki olumlu davranışları, duruşmadaki saygılı halinden dolayı cezasında indirim yapıldığı ortaya çıktı.     

Gündem

30.09.2024, 17:07

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit edip emniyetteki ifadesinde pişmanlık belirtisi göstermeyen ve nefsi müdafaa savunması yapan suç makinesi Yunus Emre Geçti'nin suç kaydının detayları ortaya çıktı.

Bakan Kurum: Parti gözetmeksizin herkesle görüşüyoruz Bakan Kurum: Parti gözetmeksizin herkesle görüşüyoruz Haberi Görüntüle

'SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK' SIFATIYLA YARGILANDI 

26 suç kaydı olduğu ortaya çıkan Şeyda polisi şehit eden Geçti'nin adliyeye yansıyan 24 dosya sayısı bulunuyor. Bunlardan bazılarında mağdur, 14'ünde şüpheli, 6'sında ise 18 yaşından küçük olduğu dönemlerde suça işlemesi nedeniyle 'suça sürüklenen çocuk' sıfatıyla yer alıyor.

Emine Erdoğan'dan 'Gelin Hazineleri' paylaşımı: 'Anadolu kadınının emeği kültürel çoraklaşmaya ilaç olmalı' Emine Erdoğan'dan 'Gelin Hazineleri' paylaşımı: 'Anadolu kadınının emeği kültürel çoraklaşmaya... Haberi Görüntüle

ARKADAŞINI BIÇAKLA YARALADI 

Yunus Emre Geçti, yine oturduğu semt olan Ümraniye'de ortaokuldan beri arkadaş olduğu Ali Y.'nin kız arkadaşına hakaret etti. Bunu duyan Ali Y. arkadaşı Geçti ile tartıştı. Sonrasında Geçti Instagram'dan arkadaşına, etrafa tabanca ile ateş ettiği videoyu gönderip, 'ansızın' yazdı.

Dünya, bu gece 2 Ay’a sahip olacak: ‘Mini Ay’ yörüngemize giriyor Dünya, bu gece 2 Ay’a sahip olacak: ‘Mini Ay’ yörüngemize... Haberi Görüntüle

"SENİ DOĞRARIM"

Videoyu gönderdikten 4 gün sonra 28 Haziran 2024 günü sokak ortasında arkadaşını bıçakla bacak ve kalçasından yaraladı. "Seni doğrarım" diye bağırdı.

M. Kaan Şakul kimdir? Beşiktaş'ta görevi nedir? M. Kaan Şakul kimdir? Beşiktaş'ta görevi nedir? Haberi Görüntüle

'OTO GALERİCİYİM' DEDİ

Ali Y.'nin şikayeti üzerine ifadesi alınan Geçti yine iddiaların hiçbirini kabul etmeyerek, kimlik tespitinde oto galerici olduğunu ve olayda saldırıya uğrayanın kendisini olduğunu belirtti. Savcılık "basit yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sürüyor.

Hülya Mizgin kimdir? Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin nereli, kaç yaşında? Hülya Mizgin kimdir? Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin nereli, kaç... Haberi Görüntüle

TRAFİKTE SİLAHLI SALDIRI DÜZENLEDİ 

Bu olaydan da 10 ay önce 10 Ağustos 2023 günü bir suça daha karıştı. Hasan A. adlı kişi Ümraniye'de trafikte aracıyla beklerken Yunus Emre Geçti silahla ateş edip Hasan A.'nın yanına geldi. Silahın kabzası ile cama vurup kırdı. Cam kırıkları araçtaki adamın kolunu kesti. Mağdur önce şikayetçi olsa da sonrasında şikayetinden vazgeçti.

Ahmet Çakır kimdir? Spor yazarı Ahmet Çakır öldü mü? Ahmet Çakır kimdir? Spor yazarı Ahmet Çakır öldü mü? Haberi Görüntüle

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılık şikayetten vazgeçme nedeniyle "mala zarar verme" ve "yaralama" suçlarından takipsizlik verdi, "silahla tehdit" suçundan ise 5 yıla kadar hapsini istedi. Geçen mayıs ayındaki ilk duruşmada Cumhuriyet Savcısı sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, duruşmaya gelmeyen Geçti'nin zorla getirilmesi için emniyete yazı yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de: Türkevi'ne geçen Erdoğan'ın programı yarın başlayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de: Türkevi'ne geçen Erdoğan'ın programı yarın başlayacak Haberi Görüntüle

HAKKINDA 29 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ 

Tarihler 19 Eylül 2022'yi gösterdiğinde Yunus Emre Geçti yine suçun içindeydi. Bu kez 3 sanıkla birlikte yargılandı. 3 sanık ve Yunus Emre Geçti, arkadaşı oldukları Taha S. ile gece vakti Sancaktepe'de bir ormanlık alana gitti. Mağduru silahla tehdit edip darp edip bin lirasını ve telefonunu aldı.Sonrasında bunları geri alabilmesi için şüpheliler 7 bin lira daha istedi. Haklarında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "silahla yağma" suçlarından 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Feth-i Kabir nedir, nasıl yapılır? Feth-i Kabir nedir, nasıl yapılır? Haberi Görüntüle

'ZATEN SUÇUM YOK' DEDİ! 

Şüpheliler suçlamayı kabul etmedi, sadece aralarında tartışma yaşandığını ancak para almadıklarını söyledi. Geçti ise, "Zararı ailem karşıladı ama zaten suçum yok" dedi. Ağır Ceza Mahkemesi geçen mayıs ayında davayı karara bağladı.

Rahmi Doğan kimdir? Sakarya Valisi nereli, kaç yaşında? Rahmi Doğan kimdir? Sakarya Valisi nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

MAHKEMEDEN GEÇTİ'YE İNDİRİM ÜSTÜNE İNDİRİM 

Yunus Emre Geçti'nin "silahla yağma" suçundan 11 yıl hapsine karar verdi. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olması, mağdurun zararını gidermesi nedeniyle indirim yapan mahkeme bununla yetinmeyerek bir indirim daha verdi. "Olaydan sonraki ve yargılama sürecindeki olumlu davranışları, duruşmadaki saygılı hali ve cezanın geleceği üzerindeki olası olumsuz etkileri dikkate alınarak cezasında indirim yapıldı" dedi. 11 yıl hapis cezası 3 yıl 20 güne düştü. Diğer sanıklara değişen oranlarda hapis cezası verilirken dosya incelenmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading