Yandex Metrica

Süper Türkiye adımı hızlanmalı! İbrahim Karagül'den çarpıcı analiz: Savunma cephesi İsrail sınırına kadar Güney'e indirilmeli

Süper Türkiye adımı hızlanmalı! İbrahim Karagül'den çarpıcı analiz: Savunma cephesi İsrail sınırına kadar Güney'e indirilmeli

Türkiye-İsrail gerilimini ele alan TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya hesabından çarpıcı bir analiz yayımladı. Yeryüzünün Orta Kuşağı’nda bir 'Süper Türkiye' kurulması için gerekirse ölümcül kararlar verilmeli diyen Karagül, "Türkiye Savunnma cephesini İsrail sınırına kadar Güney'e indirmeli ifadelerini kullandı.

Gündem

29.07.2024, 14:31

İsrail'in Filistin'den sonra soykırım oklarını Lübnan'a çevirmesi Ortadoğu'da gerilimi iki katına çıkardı. İşgal devletinin Lübnan kararı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de "Karabağ ve Libya'da yaptığımız gibi İsrail'e de gireriz" sözleri ile Gazze Kasabı Netayahu'ya gözdağı verdi. 

Rusya'dan açıklama geldi: Türkiye, BRICS'e tam üyelik için başvurdu mu? Rusya'dan açıklama geldi: Türkiye, BRICS'e tam üyelik için başvurdu mu? Haberi Görüntüle

İBRAHİM KARAGÜL'DEN DERİN ANALİZ

Ankara ve Tel Aviv arasında gerilim yükselirken konuya ilişkin sosyal medya hesabından çarpıcı bir analiz yayınlayan TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, nokta tespitlerde bulundu. İşte Karagül'ün değerlendirmeleri;

1- Türkiye-Suriye çatışması durdurulmalı. Mutlak çözüme ulaşmak için acele edilmeli.

2- Gazze’deki soykırımdan sonra Lübnan’a, ardından da Suriye’ye topyekun saldırıya dair “devam eden” planlar var.

TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

3- Bütün bölge olağanüstü bir döneme giriyor. Bu yüzden, bölge içi düşmanlık ve çatışma alanları hızla kapatılmalı. Bölge ülkeleri arasında dayanışma alanları inşa edilmeli.

Sapphire AVM kapandı mı? Sapphire AVM kapandı mı? Haberi Görüntüle

"SAVUNMA HATTI İSRAİL'İN SINIR NOKTASINA KURULMALI"

4- Coğrafyanın kurtuluşu için; Golan Tepeleri’ni, Gazze’yi, Lübnan’ı merkeze alan geniş savunma hattı belirlenmeli.

5- İsrail terör üzerinden Türkiye sınırlarına geliyorsa Türkiye de, İsrail sınırlarının sıfır noktasında askeri konuşlandıracak bir yol arayışına artık girmeli. Bunun yolu Suriye’den geçer. Türkiye’nin savunma hattı, İsrail’in sıfır noktasında kurulmalı.

6- Türkiye içindeki İsrail nüfuz alanları denetim altında tutulmalı, gerektiğinde çok hızlı biçimde tasfiyesi için planlar hazırlanmalı.

7- Türkiye; ABD, İsrail ve Avrupa’nın güvenlik ajandasına ilişkin ortaklıklarını sorgulamalı.  Bir çoğunun Türkiye’nin zararına olduğu, ciddi tehdit içerdiği kabul edilmeli ve acilen askıya almalı. Bu ajandaların Türkiye’nin önceliği olmadığı konusunda net bir karar verilmeli.

Nilşah Ağaoğlu kimdir? Yavuz Bingöl kiminle evleniyor? Nilşah Ağaoğlu kimdir? Yavuz Bingöl kiminle evleniyor? Haberi Görüntüle

"DOĞU AKDENİZ'DE OLAĞANÜSTÜ GELİŞMELER YAŞANACAK"

8- Türkiye, “yakın tehdit” kavramlarını, bugünkü ve çok kısa süre içinde ortaya çıkacak yeni gelişmelere göre yeniden tanımlamalı.

9- İçerideki, artık çok tehlikeli hal alan, “ABD, İsrail destekli cephe” derhal tasfiye edilmeli. Bu çevrelerin nüfuz alanları kırılmalı. Bu çevreler “iç işgalci” kabul edilmeli.

10- “Terörle mücadele” diye bir kavram kesinlikle terkedilmeli. Terör denen şeyin “Türkiye’ye Saldırı” olduğu, “Devletten Devlete Savaş”ın ön aşaması olduğu açık bir şekilde tanımlanmalı. Terör mensupları “işgal güçleri” olarak tanımlanmalı.

11- Bu Sonbahar/Kış döneminde, hem bölgemizde hem Doğu Avrupa’da, hem Doğu Akdeniz’de olağanüstü gelişmeler yaşanacak. Türkiye her alanda teyakkuzda olmalı.

Hangi şirketler enflasyon düzeltmesi yapmayacak? Hangi firmalar enflasyon muhasebesi kapsamından çıkartıldı? Hangi şirketler enflasyon düzeltmesi yapmayacak? Hangi firmalar enflasyon muhasebesi kapsamından... Haberi Görüntüle

"SÜPER TÜRKİYE ADIMLARI HIZLANMALI"

12- ABD seçimleri “demokrasi dışı” örneklere sahne olacak. Avrupa’da insan hakları, demokrasi ve özgürlüklerin alanı ciddi oranda daraltılacak. “Ulusal güvenlik” esaslı uygulamalar öne çıkarılacak. Böyle bir dönemde Türkiye, özgürlük ve demokrasinin geniş koridorlarını kullanıp varoluşsal tehdit oluşturan yapılara göz açtırmamalı. Karar ve hareket alanlarını hızlandıracak, kurumların hantallıkları ortadan kaldıracak radikal tedbirler almalı.

13- İsrail, tabi ki arkasındaki ABD ve Avrupa, Türkiye için en büyük tehdit haline gelmiştir. Bu tehlike, Türkiye’nin parçalanmasına dair düşünce ve planları da içermektedir. İttifakların, ortaklıkların bizi uyutmasına artık izin verilmemeli. 

14- Öyleyse, Orta Asya’dan Ortadoğu’ya, Orta Afrika’dan Kuzey Afrika’ya kadar yeni bir Türkiye varoluşu inşa etme düşüncemiz hızlandırılmalı. Yeryüzünün Orta Kuşağı’nda bir “Süper Türkiye” kurulması için gerekirse ölümcül kararlar verilmeli.

15- Batı sömürgeciliğinin başladığı tarihten bu yana, 500 yıl sonra ilk kez güç alanları değişiyor, değişecek. Bütün uluslar Batılı bir dünyayı reddediyor. Bizim de tam bu dönemde, imparatorluklar aklımız ne diyorsa artık o yapılmalı.

Habere Tepki Ver

19

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading