Yandex Metrica

Sitede Ara

Reklam

Suriye Kolordu Komutanı Fehim İSA'dan provokasyonlarla ilgili açıklama: Hataya hata ile karşılık vermemeliyiz!

Suriye Kolordu Komutanı Fehim İSA'dan provokasyonlarla ilgili açıklama: Hataya hata ile karşılık vermemeliyiz!

Kayseri'yi karıştıran provokatörler dün Suriye'de harekete geçti. Suriye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına aldığı bölgede TIR'lar ve PTT halk tarafında taşlandı. Türk bayrağının çekildiği yerlerde bayraklar ptovokatörler tarafından aşağı çekildi. Resmi kaynaklar Suriye'de meydana gelen olayların arkasında terör örgütü PKK ve DEAŞ gibi örgütlerin bulunduğunu açıkladı. Suriye Kolordu Komutanı Fehim İSA'dan provokasyonlarla ilgili açıklamada bulunarak, "Hataya hata ile karşılık vermemeliyiz" dedi.   

Gündem

02.07.2024, 14:03

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde bulunan El Bab ve Azez şehirlerinde, terör örgütü yandaşları ayaklandı. Türkiye'ye ait çok sayıda aracın El Bab'a girmesini engellemek amacıyla El Rai kavşağında toplanan kalabalık, Türk tırını taşladı. O anlara ilişkin görüntüler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Provokatörlerin yönettiği bu eylemlere ilişkin Devriminin Sembol İsimlerinden II. Kolordu Komutanı Fehim İSA, Suriye’de Türkiye kontrolündeki bölgelerde meydana gelen olaylar ile ilgili “Hataya hata ile karşılık vermemeliyiz” dedi.

Suriyeli bir kişinin 5 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa tacizde bulunmasıyla Kayseri’de çıkan olaylar sonrasında Suriye’de Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde yaşanan karışıklıklar ile ilgili Devriminin Sembol İsimlerinden II. Kolordu Komutanı Fehim İSA ve Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz'den açıklama geldi. 

Kripto para düzenlemesi için gözler Meclis'te Kripto para düzenlemesi için gözler Meclis'te Haberi Görüntüle

"HATAYA HATA İLE KARŞILIK VERMEMELİYİZ"

Devriminin Sembol İsimlerinden II. Kolordu Komutanı Fehim İSA, Suriye’de Türkiye kontrolündeki bölgelerde meydana gelen olaylar ile ilgili “Hataya hata ile karşılık vermemeliyiz” dedi.

MİT'ten Suriye'deki provokasyonlarla ilgili açıklama: Eylemde bulunanlar yakalandı! MİT'ten Suriye'deki provokasyonlarla ilgili açıklama: Eylemde bulunanlar yakalandı! Haberi Görüntüle

"TÜRK BAYRAĞI BİZİM İÇİN KUTSALDIR"

Pazar günü Kayseri’de ve ardından Suriye’de meydana gelen karışıklıklar ile ilgili “Provokatörlere uymamamız gerek” diyen İSA, “Özgürleştirilmiş bölgelerde görevini yerine getiren Türk kardeşlerimize saldıran kamu malları ile özel mülklere zarar vermen provokatörlere uymamamız gerek fitne ateşi yakan fitneye körük ile gidenlerin peşine takılmamamız gerek Türk bayrağına saygılı olmamız gerek mübarek devrim bayrağımızın bizim için kutsal olduğu gibi Türk bayrağı da Türk kardeşlerimiz ve bizim için kutsal ve önemlidir son olarak özgür halkımızı akıllı ve bilinçle olmaya davet ediyoruz özgürleştirilmiş bölgeleri belirsizliğe sürüklememeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

7 ilin vekili sayısı değişti: İstanbul'un milletvekili azaldı 7 ilin vekili sayısı değişti: İstanbul'un milletvekili azaldı Haberi Görüntüle

"TÜRK HALKINI IRKÇILARLA KARIŞTIRILMAMALI"

Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz de Suriye halkının mücadelesinde yanlarında olan Türk halkının “bir takım ırkçılarla karıştırılmaması gerektiğine işaret etti. Kurtarılan bölgelerin yaşadığı güvenlik ve istikrarın sürdürülmesinin önemini vurgulayan Ebul İz, “Bu açıdan bakıldığında Cephe El Şamiye liderliği, üyelerine güvenlik ve emniyeti sağlamak, kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile bunların çalışanlarını korumak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiği konusunda talimatlar yayınladı. Bu nedenle devrimci halkımızı itidalli davranmaya ve meşru taleplerini barışçıl bir şekilde ifade etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

DDM'den provokasyonlara karşı dikkat çeken rapor! Suriyeli sığınmacılarla ilgili iddialar ve gerçekler açıklandı! DDM'den provokasyonlara karşı dikkat çeken rapor! Suriyeli sığınmacılarla ilgili iddialar... Haberi Görüntüle

"HESAP SORMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

“Sivil barışı korumanın” öneminin altını çizen  Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz, “Ayrıca insanlara veya mallara yönelik her türlü sabotaj veya suistimal eylemini de güçlü bir şekilde kınıyoruz ve barışçıl hareketin, barış içinde bir arada yaşamanın ve halkın tüm bileşenleri arasındaki karşılıklı saygının imajını çarpıtanlardan hesap sormak için çalışacağız” dedi. 

Müşterek Kuvvetler ise “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilgili kurumlarıyla temas halinde bulundukları” ifade ederek, “Özgürleştirilmiş Bölge halkını fitne sahiplerinin peşinden gitmemeye” çağırdı. 

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading