Yandex Metrica

Suriye'de Türk bayrağına saldırı sonrası MSB'den açıklama: Bir daha izin verilmeyecek

Suriye'de Türk bayrağına saldırı sonrası MSB'den açıklama: Bir daha izin verilmeyecek

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yaşanan çocuğa istismar olayına gelen tepkilerden sonra Suriye'de bazı kişiler tarafından Türk bayrağına ve TIR'larına yönelik saldırılar düzenlenmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi. Bakanlık kaynakları, "Bu eylemlere yönelik gerekli önlemler alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Gündem

04.07.2024, 12:25

Türkiye, Suriye ile normalleşmeyi tartışırken kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Mültecilere dönüş yolunu açıp 'Teröristan' hayalini bitirecek olan Erdoğan-Esad zirvesinden önce, içeride ve dışarıda fitne ateşi yakıldı.

Kayseri’de geçtiğimiz Pazar akşamı öfkeli bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere sığınmacılara ait araç ve iş yerlerini ateşe verdi. Kamyonlarla şehre getirilen ve gözaltına alınan 73 kişiden 40’ının uyuşturucu, yağma ve tacizden sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

Pazartesi günü ise Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türk Bayrağı ve TIR'larına saldırılar düzenlendi. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kuzey Irak'ta hareketli dakikalar! TSK ait askeri konvoy Amadiye'ye girdi Kuzey Irak'ta hareketli dakikalar! TSK ait askeri konvoy Amadiye'ye girdi Haberi Görüntüle

''BİR DAHA İZİN VERİLMEYECEK''

Türkiye’nin bazı kentlerinde ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde yaşananlar Bakanlık tarafından yakından takip ediliyor.

Suriye’de Türkiye aleyhine yaşanan olaylarla ilgili olarak provakatif eylemlerin yakından takip edildiğini dile getiran bakanlık kaynakları, "Bu eylemlere yönelik gerekli önlemler alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP'li ismin iddialarını yalanladı: Kamu zararı yok! Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP'li ismin iddialarını yalanladı: Kamu zararı... Haberi Görüntüle

''PROVOKASYONLARA DİKKAT EDİN''

Bakanlık kaynakları, "O gün yaşanan olaylar bittikten ve kontrol altına alındıktan sonra akşam saatlerinde sanki olaylar yeni başlamış ve devam ediyormuşçasına sosyal medyadan yoğun paylaşımlar yapılmıştır. Bunun için sosyal medya üzerinden yapılacak provokasyonlara özellikle dikkat edilmesi önem arz etmektedir." ifadelerine yer verdi.

Kaynaklar, şu an Suriye harekat alanında herhangi olumsuz bir durumun olmadığının da altını çizdi.

Büyükçekmece'de anız yangını: Alevler evlere doğru ilerliyor Büyükçekmece'de anız yangını: Alevler evlere doğru ilerliyor Haberi Görüntüle

SURİYE İLE İLİŞKİLER

Bakanlık kaynakları, Türkiye ve Suriye arasındaki son açıklamalar sonrası sahadaki son duruma ilişkin sorulara “Türkiye, meşru müdafaa hakkı kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye’de bulunmaktadır. Türkiye, Suriye’de terörün yok edilmesini ve toprak bütünlüğünün sağlanmasını, siyasi istikrarın yeniden tesisini ve Suriye halkının huzur ve güven içinde yaşamasını arzu etmektedir." şeklinde yanıt verdi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading