Yandex Metrica

Suriyeli çocuğa tokat atan metro magandası gözaltında! Irkçı şahıs hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul metrosunda bir kişi saç tokası satan Suriyeli çocuğa tokat atmış, dehşet verici görüntüler sosyal medyada infial yaratmıştı. Aktarılan son bilgiye göre o metro magandası gözaltına alındı. Skandal görüntüler sonrası harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Gündem

30.08.2024, 08:54

Savaştan kaçıp Türkiye'yi güvenli bir liman olarak gören mültecilere yönelik olumsuz davranışlar son dönemlerde sıklaştı. Bunda elbette ki milliyetçiliği ırkçılık olarak tasvir eden çevrelerin toplumun hassas olduğu konuları kaşıması sonucu oluştu. 

Son olarak İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metrosunda bir şahıs, toka satan Suriyeli küçük çocuğa saldırdı. Bağırarak çocuğa tokat atan şahıs çevredekiler tarafından engellenmeye çalışılırken, dayak yiyen çocuğun ise ağladığı görüldü.

Yürek yakan görüntüler sonrası dalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve şahsın yakalanması için çalışma yürütüldüğünü duyurdu.

Dolmabahçe'de önemli görüşme! Bosna Hersek'ten Erdoğan'a üst düzey ziyaret! Dolmabahçe'de önemli görüşme! Bosna Hersek'ten Erdoğan'a üst düzey ziyaret! Haberi Görüntüle

TEPKİ YAĞDI

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar da duruma tepki gösterdi. Tayyar paylaşımında, "Hangi ara bu kadar merhametsiz olduk? Toka satan bir çocuğa sırf Suriyeli olduğu için tokat atıp dövmek, nasıl bir ruh halidir? İbret olsun diye asıl bu tür insanımsı varlıkları kulağından tutup demir parmaklıkların arkasına atmak lazım. Eminim, en kısa sürede hak ettiği cezayı alır. O çocuğun gözyaşları bir ömür boyu onu iflah etmez." dedi.

Tepki gösterenlerden biri de Haluk Levent'ti. Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bu haberi gördüm. Atladım. Sonra içim içimi yedi. Biz neye dönüştük böyle? Bu haberi yazmaya çekinmek bile başlı başına bir facia. Neden? eee linç yeriz. Çünkü çocuk Suriyeli. Dostlarım! 100 kez yazdım 101 kez yazmaya devam ediyorum. Ben başından beri Suriyeli sığınmacılar konusuna karşıyım. Bir an önce ama bir an önce güvenli bir şekilde ülkelerine gönderilmeliler. Bu ayrı bir konu. Ama bu değil. Hiç değil!!! İstanbulda metroda saç tokası satan bir çocuğa bu şiddet ne?? Bu çocuğun suçu ne? Suçu bu insanlarda aramayın!!" 

Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek olayında yeni gelişme! Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek olayında yeni gelişme! Haberi Görüntüle

"BU BİR İÇ TERÖRDÜR"

Skandal görüntülere bir tepki de TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'den geldi. Karagül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Bu aşağılık mahluk;

"Bu küçücük kız çocuğunu sadece Müslüman olduğu için dövüyor.

Avrupa’dan, Ukrayna’dan gelen bir çocuk olsa elini bile kaldırmaz.

Bunlar bu ülkenin insanı değil, olamaz. 

Bu topraklara yayılan bir bulaşıcı hastalıktır!

Bu alçakları sokaklara salan adam bu ülkede siyasetçi kategorisinde görülüyor.

Ekibi siyasi parti imtiyazlarından yararlanıyor.

Bu bir iç terördür. Sokak terörüdür.

Küçücük çocuğu döven bu adamın çocuk tacizcisinden hiçbir farkı yok.

Aynı ruh, aynı kafa, aynı pislik."

Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu! Diyarbakır'da 1 asker şehit oldu Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu! Diyarbakır'da 1 asker şehit oldu Haberi Görüntüle

GÖZALTINA ALINDI

Aktarılan son bilgiye göre, İstanbul’da metroda satış yapan yabancı uyruklu bir çocuğa fiziksel saldırıda bulunan şüpheli gözaltına alındı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya;

"Sosyal medyada yer alan ve metroda "yabancı uyruklu bir çocuğa şiddet uygulayan" şahısla ilgili görüntüler İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce incelenmiştir. Yapılan araştırmalar sonrasında olayın Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda meydana geldiği, çocuğa şiddet uygulayanın ise 41 yaşındaki D.A. adlı şahıs olduğu tespit edilmiştir.

Şüpheli şahıs bugün yakalanarak gözaltına alınmıştır. Çocuklar dünyanın en masum varlıkları, en büyük zenginliğimizdir. Çocuklara yönelik şiddet asla kabul edilemez"

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading