Yandex Metrica

Taksi başına 861 kişi düşüyor! Hükümet harekete geçti: İstanbul'da taksi çilesine son

Taksi başına 861 kişi düşüyor! Hükümet harekete geçti: İstanbul'da taksi çilesine son

  İstanbul'da uzun zamandır süren taksi sorunu, her geçen gün artarak devam ediyor. Megakentte yaşayanların en büyük sorunlarından biri taksi bulmak.  İstanbul'da taksi başına 861 kişi düşüyor. Hükümet yıllardır kronik sorun haline gelen 'taksi çilesi' için düğmeye bastı.   

Gündem

28.08.2024, 17:00

İstanbul'da kronik bir sorun haline gelen taksilerle ilgili devlet yetkilileri düğmeye bastı. Daha önce taksi sayısının artırılmasıyla ilgili öneriler İBB meclisinden geçmemişti. Hükümet, İstanbul'da taksi sayısını yüzde 73 artırmaya hazırlanıyor. Yeni düzenlemeyle taksi sayısının 31 bin 815’e çıkartılması planlanıyor. 

Ya kısa mesafe olduğu ya da trafiğe girmemek için türlü bahaneler üreterek yolcuları gidecekleri yere bırakmak istemeyen taksiciler vatandaşları çileden çıkarıyordu. İstanbul'da kronikleşen bu sorun için hükümet yeni yasa teklifi hazırlayacak.  Hazırlanacak yeni yasa teklifinde, taksi sayısının yüzde 73 oranında artması hedefleniyor. Yani 13 bin yeni taksi İstanbullular için her noktada hazır bekleyecek. 

Araba almak isteyenler dikkat! En çok bu markalar satıldı Araba almak isteyenler dikkat! En çok bu markalar satıldı Haberi Görüntüle

861 KİŞİYE 1 TAKSİ DÜŞÜYOR 

Yasa teklifinde İstanbul için özel düzenleme yapılarak, her 500 kişiye en az bir taksi düşecek şekilde taksi sayısının artırılması planlanıyor. İBB verilerine göre, yaklaşık 16 milyon nüfuslu kentte bugün taksi başına 861 kişi düşüyor. Bu rakam nüfusu yüksek kentlerden Mexico City’de 272, Paris’te ise 378, Londra’da ise 413 seviyesinde.

Bu sefer olmadı! Maraş dondurmacısı, Hakan Fidan'a meşhur şakasını yapamadı Bu sefer olmadı! Maraş dondurmacısı, Hakan Fidan'a meşhur şakasını yapamadı Haberi Görüntüle

TAKSİ SAYISI 31 BİNİ GEÇECEK 

Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da 18 bin 395 taksi bulunuyor. Yeni düzenlemeyle taksi sayısının 31 bin 815’e çıkartılması hedefleniyor. Yetkililere göre artışın zamanlaması ileri bir aşamada belirlenecek. Yasa teklifiyle ayrıca operatör lisansı almış cep telefonu uygulamalarına üyelik zorunluluğu getirilecek. Taksilerdeki denetimin artırılması amacıyla da taksi lisanslarının 5 yıl süreyle verilmesi, belirli şartlarla yenilenmesi düşünülüyor.

Selin Sonuç kimdir? Jahrein eşi kim? Kiminle evli? Selin Sonuç kimdir? Jahrein eşi kim? Kiminle evli? Haberi Görüntüle

NÜFUS ARTTI TAKSİ SAYISI ARTMADI 

1990 yılında İstanbul’da bin kişiye 2,38 taksi düşüyordu. İstanbul’un 1990 yılındaki nüfusu 7 milyon 309 bin 190 iken 2021’de nüfus yüzde 117 artarak 15,8 milyona çıktı. Ancak taksi sayısı bu süre içerisinde sadece yüzde 5,7 oranında arttı. Taksi sayısındaki yetersizlik taksilerin müşteri seçmeleri gibi şikayetlerin artmasına yol açıyor.

 

 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading