Yandex Metrica

Sitede Ara

Taksi ücretlerine yeni zam mı gelecek? Taksi kısa mesafe 110 TL'mi olacak?

Taksi ücretlerine yeni zam mı gelecek? Taksi kısa mesafe 110 TL'mi olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) toplantısında toplu taşımaya zam yapılması kararı çıkmıştı. Bu karar ile taksi ücretleri de yeniden arttı. Kısa mesafe ücreti 100 TL'ye çıkarken bu zam taksiciler tarafından beğenilmedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yeni zam taleplerini İBB'ye ileteceklerini açıkladı. Ulaşımında sarı taksiyi kullanan çok sayıda kişi Taksi ücretlerine yeni zam mı gelecek? Taksi kısa mesafe 110 TL'mi olacak? sorularına yanıt aramaya başladı.

Gündem

27.07.2024, 13:05

İstanbul'da toplu ulaşım sorunu her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Kent içi toplu taşıma sorununa çözüm bulma vaadi ile göreve gelen İBB yönetimi bu kondan henüz bir adım atmış değil. Toplu taşımaya gelen peş peşe zamlar vatandaşların sırtında ağır bir yük haline geldi. İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen taksi sorunu da henüz çözülebilmiş değil. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu taksi ücretlerine gelen zammın ardından yaptığı açıklamada "Maalesef memnun değiliz. UKOME toplantısında toplu ulaşım hizmetlerine yüzde 13 zam yapıldı, ortalama taksimetre ücretlerine ise 16.55 oranında zam yapıldı. Gerçekten hayretle karşıladık. UKOME heyeti esnafı hiçe sayarak dalga geçer gibi zam yaptı. Şimdi taksici esnafımızın giderlerine yüzde 70 oranında zam yapılırken bu görülen haksızlık karşısında esnafımızla tekrar toplantı yapacağız" dedi.

Dokunursan yanarsın! Sosyal medyadan Mansur Yavaş'ı eleştiren NOW Ana Haber Spikeri Gülbin Tosun zorunlu izne çıkarıldı Dokunursan yanarsın! Sosyal medyadan Mansur Yavaş'ı eleştiren NOW Ana Haber... Haberi Görüntüle

TAKSİ ÜCRETLERİNE YENİ ZAM MI GELECEK?

İstanbul'da taksimetre ücret tarifelerine ortalama yüzde 16.55 oranında zam yapıldı. Son zamla birlikte taksimetre açılış ücreti 24,55 TL’den 30 TL’ye, mesafe ücreti km başına 17,61 TL’den 20 TL’ye, zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 TL’den 235 TL’ye, kısa mesafe (indi-bindi) ücreti ise 90 TL’den 100 TL’ye çıkarılmıştı. Aksu yapılan zam oranının düşük olduğunu belirterek zammın artırılması için İBB'ye başvuracaklarını açıkladı. Aksu'nun iddiasına göre 81 ile nazaran en ucuz taksimetre ücretleri İstanbul’da.

İstanbul'da taksi sayısı 31 bin mi oldu? İstanbul'da ticari sarı taksi sayısı kaç oldu? İstanbul'da taksi sayısı 31 bin mi oldu? İstanbul'da ticari sarı... Haberi Görüntüle

TAKSİ KISA MESAFE 110 TL Mİ OLACAK?

Taksi kısa mesafe ücretlerinde de güncelleme talebi olması bekleniyor. Buna göre İstanbul'da taksimetre indi bindi ücretleri güncel zamla 100 TL oldu. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading