Yandex Metrica

Taksiciler ve yolcular için düğmeye basıldı! 'Panik butonu' projesi ile güvenli yolculuk başlıyor!

Taksiciler ve yolcular için düğmeye basıldı! 'Panik butonu' projesi ile güvenli yolculuk başlıyor!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından prototipi tanıtılan 'panik butonu' projesi kapsamında taksi sürücülerini korumaya yönelik yeni bir proje hayata geçiriliyor. projenin ilk basamağı İstanbul'da hayata geçiyor. 

Gündem

22.06.2024, 13:34

Son dönemlerde taksi sürücülerine yönelik artan saldırılar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'panik butonu' projesini hayat geçirdi. düğmeye basıldığında ''Taksi S.O.S'' diye yanacağını sonrasında ise emniyet birimleri ve 153 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ihbar ediliyor. İhbar sonrasında bölgeye en yakın polis ve jandarma ekiplerinin devreye girerek müdahale edeceği öğrenildi. 

Diyarbakır'da yangın neden çıktı? Diyarbakır ve Mardin'de yangında kaç kişi öldü? Diyarbakır'da yangın neden çıktı? Diyarbakır ve Mardin'de yangında kaç kişi... Haberi Görüntüle

SÜRÜCÜLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ DÖNEM

Taksi sürücülerine yönelik gasp, hırsızlık, yaralama ve can kaybı nedeniyle yeni uygulamanın 1 Haziran 2024 tarihi itibariyle denenmeye başlandı. Taksiciler randevu sistemi ile panik butonu uygulamasının denenmesi yapılıyor. Yeni sistemin kısa süre içerisinde İstanbul'da tüm taksilerde uygulanmaya başlayacağı öğrenildi.

Uygulamanın denenmeye alınacağı, taksiden anlık görüntülerin aktarılacağı, güvenlik birimlerinin rutin denetimleri ile yolcu ve sürücü güvenliğinin sağlanacak. 

Konuya ilişkin ise taksici Birol Güneş, "Bu sistem örnek veriyorum yolcuyla birlikte seyahat ettiğin, yolcuyu lokasyonuna bıraktığın esnada, yolcu ile araba içerisinde herhangi bir münakaşaya girdiğinde, panik butonu var. Bu panik butonuna bastığınız zaman 'TAKSİ S.O.S' diye yanar. Böylece emniyet birimlerine ve 153 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ihbar ediliyor. İhbar edildiğinde de en yakındaki ekipler polis ise polis, jandarma ise jandarma olay yerine gelip müdahale ediyor" dedi.

Doğum izni 1 yıl mı olacak? Annelere ücretli izin 1 seneye mi çıkacak? Doğum izni 1 yıl mı olacak? Annelere ücretli izin 1... Haberi Görüntüle

SÜRÜCÜLERDEN CAM PANEL ÖNERİSİ

Taksiciler panik butonundan memnun kaldıklarını belirtirken, araçlarda cam panelinde yer almasının güvenliği arttıracağını belirterek, taksi şoförü Yakup Halipçi ise, "Bu çok güzel bir şey. Müşteri bindiği zaman dolu yazıyor, müşteri bindiği zaman basıyoruz boş yazıyor. Çok güzel fakat önemli olan bağlanması yani. İçeride bir panel olması lazım, cam panel. Öyle bir şey olması lazım. Bizim arkadaşlar var, biz burada 40 kişiyiz. Hepsi memnun, hiçbir problem yaşamadık. İnşallah daha da güzel olacak ileriki zamanda" dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading