Yandex Metrica

Sitede Ara

Tarihi zirve Irak'ta: Irak Dışişleri Bakanı duyurdu: Türk ve Suriyeli yetkililer Bağdat'ta buluşacak

Tarihi zirve Irak'ta: Irak Dışişleri Bakanı duyurdu: Türk ve Suriyeli yetkililer Bağdat'ta buluşacak

Türkiye-Suriye zirvesine ilişkin açıklamalarda bulunan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İki ülke yetkililerin Bağdat'ta görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. 

Gündem

12.07.2024, 18:40

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) kuruluşunun 75. yıldönümünü sebebiyle Washington'da bulunan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Öte yandan Hüseyin, İsrail'in Gazze'deki soykırımlarını gündeme getirerek, savaşı durdurmak ve çatışmanın yayılmasını önlemek için Avrupa Birliği ve NATO çerçevesinde çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Bahreyn Dışişleri Bakanı ile de görüşme gerçekleştiren Hüseyin, Arap zirvesi hakkında mevkidaşı ile fikir alışverişi yaptı. Hatırlanacağı üzere Bahreyn, Mayıs ayında gerçekleşen son Arap zirvesine ev sahipliği yapmıştı. 

Ayrıca Sudani'nin Arap Birliği'nin etkinliğe ev sahipliği yapma teklifini onaylamasının ardından Irak'ın bir sonraki Arap zirvesine ev sahipliği yapacağını duyutmuştu.

Narin'in kaybıyla birlikte herkes merak ediyor! Rakamlar korkunç: Türkiye'de kaç çocuk kayıp? Narin'in kaybıyla birlikte herkes merak ediyor! Rakamlar korkunç: Türkiye'de kaç... Haberi Görüntüle

ZİRVEYE IRAK EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Hüseyin ayrıca gazetecilere Irak'ın üst düzey Türk ve Suriye yetkilileri arasında bir toplantıya ev sahipliği yapacağını duyurdu. Hüseyin, NATO toplantısının aralarında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. 

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda iddiayı gündeme getiren El-Vatan gazetesi, yaklaşmakta olan Suriye-Türkiye toplantısının sınır bölgelerindeki duruma ilişkin siyasi anlayış ve anlaşmalara yol açması beklenen uzun bir müzakere sürecinin başlangıcı olacak ifade etmişti. 

Gazete, Ankara ile Şam arasında ortaya çıkan yakınlaşmanın, başta Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olmak üzere Arap ülkelerinin desteğini aldığı belirtmişti. El Vatan, Rusya, Çin ve İran'ın da tarafları ikili ilişkiler kurmak için diyaloğa girmeye teşvik ettiğini aktarmıştı.

SON DAKİKA: Avcılar'da İETT otobüsü kaza yaptı! Trafik akışı sağlanamıyor SON DAKİKA: Avcılar'da İETT otobüsü kaza yaptı! Trafik akışı sağlanamıyor Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN SURİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad'ın "Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu" söylediğini aktaran bir gazetecinin, "Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?" sorusu üzerine şunları kaydetmişti:

"Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. 

Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok." 

Habere Tepki Ver

5

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading