Yandex Metrica

Sitede Ara

Tarihin seyrini değiştirecek kazı çalışması sürüyor! Göbeklitepe kadar eski...

Tarihin seyrini değiştirecek kazı çalışması sürüyor! Göbeklitepe kadar eski...

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı kırsal alanda bulunan Neolitik Çağ'a ait olduğu düşünülen kazı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Göbeklitepe'den daha eski bulgulara rastlayan Arkeologlar, tarihin gün yüzüne çıkarılacağını belirtiyor. İşte detaylar...

Gündem

11.09.2024, 10:52

Şanlıurfa Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Sayburç Mahallesi'nde tarihin seyrini değiştirecek yeni alanlar keşfedilmeye devam ediliyor.

2021 yılında bulunan ören yerinde Kazı başkanı Doç. Dr. Eylem Özdoğan'ın yönetiminde yürütülmektedir. Bu çalışmalar, Neolitik Çağ'a ait keşiflerin gün yüzüne çıkarılarak Göbeklitepe ve Karahantepe gibi alanlarla ilişkilendirilmesi amaçlanıyor. 

FED faiz indirirse gram altın ne olur? Altın yükselir mi düşer mi? FED faiz indirirse gram altın ne olur? Altın yükselir mi... Haberi Görüntüle

10 BİN 500 YILINA AİT

Özdoğan, yapılan çalışmaların Urfa bölgesinin uygarlık tarihine katkı sağlayacağını belirterek, "Sayburç, Göbeklitepe, Karahantepe ve diğer yerleşmelerde yapılan kazılar bize bu bölgedeki neolitik kültürün çok zengin ve çeşitli olduğu bir ortamı gösteriyor" diyerek keşiflerin 10 bin 500 yıla tarihlendiğine dikkat çekti.

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nizar Polat ise Sayburç, Karahantepe gibi tarihi yerlerin çok merak edildiğini ve turizme kazandırıldığında Şanlıurfa'ya önemli bir katkı sağlayacağını aktardı.

Yabancı arkeologların da katkıda bulunduğu kazı çalışmasında bölgenin tarihine dair yeni bilgilerin de elde edilmesi bekleniyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading