Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı canlı yayında açıkladı: İşte İzmir'deki yangının çıkış sebebi ve diğer ayrıntılar

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı canlı yayında açıkladı: İşte İzmir'deki yangının çıkış sebebi ve diğer ayrıntılar

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın felaketinin yaşandığı İzmir'e gitti. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Yumaklı son durum hakkında bilgi verdi. Bolu'daki yangının anızdan dolayı çıktığını belirten Yumaklı, İzmir'de çıkan yangının ise piknikten dolayı çıktığını söyledi.

Gündem

17.08.2024, 01:59

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın felaketinin yaşandığı İzmir'e gitti. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Yumaklı son durum hakkında bilgi verdi. Bolu'daki yangının anızdan dolayı çıktığını belirten Yumaklı, İzmir'de çıkan yangının ise piknikten dolayı çıktığını söyledi.Tarım ve Orman Bakanı Bakan Yumaklı'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün itibariyle şu ana kadar ülkemizde 72 yangın çıktı. Bunların 45'i kontrol altında, 27'sine müdahale sürüyor. İzmir'de Karşıya ve Yamanlar'daki bilgiler vereceğim. Sabah vaktinde Bolu ve Manisa'da yoğun bir şiddetli rüzgarın olması buraları tekrardan alevlendirdi. Bolu yangını 12.41'de anızdan kaynaklı bir yangın çıktı. Bu yangını başlatanlar gözaltına alındı.

Zenginlerin tercih ettiği şehirler belli oldu! Listenin ilk sıralarında hangi şehirler var? Zenginlerin tercih ettiği şehirler belli oldu! Listenin ilk sıralarında hangi... Haberi Görüntüle

"PİKNİK ATEŞİNDEN ÇIKTI"

İzmir Yamanlar'da dün itibariyle 22.10'da yangın çıktı. Bugün saat 10.14'te söndürülen yangına yakın bir yerde yeni bir yangın çıktı. Her iki yangında orman alanında başladı.

Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış olduğu bir ateş maalesef. Bu yangınlara 5 uçak, 11 helikopter, 540 kara aracı ve personellerimizi sevk ettik. Yamanlar mevkii konut alanına yakın olması sebebiyle 17 ev yandı.

Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edici unsur yok.

Şehitlikteki tek kadın sensin! Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın mezarına bırakılan not herkesi duygulandırdı Şehitlikteki tek kadın sensin! Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın mezarına bırakılan... Haberi Görüntüle

"ÖDEMİŞ'TEKİ YANGIN SİGARADAN"

İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı bir yangın. Onlarda gözaltına alındı. İnanılmaz bir rüzgar var. Tek tarafa doğru da esmiyor. Bizi en çok uğraştıran şey bu. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok. Ekosistemdeki canlıları bahsetmiyorum. Onlar için gerçekten üzgünüm.

Galatasaray RFS Rigas maçında Osimhen neden yok? Osimhen sakat mı, niye oynamıyor? Galatasaray RFS Rigas maçında Osimhen neden yok? Osimhen sakat mı,... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Yarın ve Pazar gününe kadar çok düşük nem, çok yüksek şiddette rüzgar ve sıcaklık var. Mümkünse kapalı alanların dışında bir ateş yakılmasın. Evinizin dışında bir ateş yakmayın. Bir çakmak bile yakmayın. Tüm vatandaşlarımıza ikaz ediyorum, istirham ediyorum.

Dezenformasyon yapanlar maalesef öne çıkıyor. Hiçbir şekilde didişmeyeceğiz. Hiç kimseyle polemiğe girmiyoruz. Burada arkadaşlarımız bu yangını söndürmek için hayatlarını hiçe sayarak mücadele edecekler. Bizlerde onların yanındayız.

Şu anda herhangi bir sabotaj bulgusu yok. Bununla alakalı bir gelişme olursa Valiliğimiz gerekli bildirimleri yapacaktır. İncelemeler devam ediyor.

Beyoğlu'nda taciz skandalı sonrası sapıklardan akıllara ziyan savunma Beyoğlu'nda taciz skandalı sonrası sapıklardan akıllara ziyan savunma Haberi Görüntüle

900 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İzmir'de 900 vatandaşın tahliye edildiğini açıklamıştı. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: 

"İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde;

Sancaklı Mahallesinde 170 , 

Doğançay Mahallesinde 500, 

Zübeyde Mahallesinde 50,

Onur Mahallesinde 80 olmak üzere 

Toplam 800 vatandaşımız,

Bayındır İlçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir.

Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Google ağzının tadını biliyor! Android 16'nın adı Anadolu topraklarından gelecek! Google ağzının tadını biliyor! Android 16'nın adı Anadolu topraklarından gelecek! Haberi Görüntüle

SAĞLIK BAKANLIĞI: "78 KİŞİ YANGINLARDAN ETKİLENDİ, 29 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR"

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise İzmir'deki yangınlardan 78 vatandaşın etkilendiği bu vatandaşların 29'unun tedavisinin sürdüğü duyuruldu. Açıklamada "Bölgede 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirildi." ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading