Yandex Metrica

Tayvan'dan getirdiler, tek tuş ile patlattılar! MOSSAD bu saldırıyı nasıl gerçekleştirdi?

Tayvan'dan getirdiler, tek tuş ile patlattılar! MOSSAD bu saldırıyı nasıl gerçekleştirdi?

Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin 'Pager' isimli telsizlerine sızan MOSSAD'ın saldırıyı nasıl gerçekleştiği netleşmeye başladı. Hizbullah'ın bu cihazları Tayvan'daki bir üreticiden satın aldığı, MOSSAD'ın ise üretim sırasında içerisine patlayıcı madde koyduğu ve bu saldırıyı bataryayı ısıtarak gerçekleştiği düşünülüyor.

Gündem

18.09.2024, 10:58

İsrail'İn Lübnan'daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp saldırı gerçekleştirmesi sonucunda 3000'e yakın kişi yaralandı, ondan fazla kişi ise hayatını kaybetti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre  İsrail'in "pager" isimli çağrı cihazlarına sızması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı. 

NNA'dan yapılan açıklamada, "Beyrut'un güney banliyöleri ile Lübnan'ın birçok bölgesinde benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandı. Yüksek teknoloji kullanılarak taşınabilir pager sistemleri patlatıldı ve çok sayıda yaralı olduğu, yaralıların hastanelere nakledildiği bildirildi." ifadeleri kullanıldı.

Bakan Tunç: Narin evladımızın katledilmesine sebep olanlar en ağır cezayı alacak Bakan Tunç: Narin evladımızın katledilmesine sebep olanlar en ağır cezayı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E MİLYAR DOLARLIK DAVA

Olay anına ait yayınlanan görüntülerde, şahısların üzerinde taşıdıkları cihazların aniden patladığı görülürken,  bu cihazların ABD merkezli hücresel ağ firması Motorola Pager ve Tayvan merkezli Gold Apollo cihazlarını olduğu iddia edildi.

Hizbullah'ın telsizlerini ürettiği iddia edilen Gold Apollo şirketinin kurucusu Hsu Ching-Kuang, Tayvan’da böyle bir üretim yapmadıklarını duyurup marka lisansı verdikleri BAC şirketini işaret etti. Tayvanlı şirket, BAC’ın Macaristan’ın başkenti Budapeşte merkezli bir firma olduğunu duyurdu.

Gold Apollo, MOSSAD'ın Tel Aviv'deki cihazlara patlayıcı yerleştirdiğini itiraf etmesinin ardından İsrail Hükümeti'ne karşı milyar dolarlık bir dava açmaya da hazırlandığını belirtti.

Son dakika... Dışişleri'nden İsrailli küstah bakan Katz'a cevap: 'Adı geçen şahsın soykırımcı Netanyahu hükümetinde dahi itibarı bulunmamaktadır' Son dakika... Dışişleri'nden İsrailli küstah bakan Katz'a cevap: 'Adı geçen... Haberi Görüntüle

BAŞLANGIÇTA PLAN BU DEĞİLDİ

Al-Monitor'a konuşan istihbarat kaynakları, MOSSAD'ın başlangıçtaki planının topyekün bir savaş çıkması halinde cihazları havaya uçurmak olduğunu açıkladı.

Fakat kaynaklar, Hizbullah'ın şüphelenmeye başlaması nedeniyle operasyonu erken gerçekleştirdiğini duyurdu.

Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma paylaşımı: Teker kesme testi başarıyla tamamlandı Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma paylaşımı: Teker kesme testi başarıyla tamamlandı Haberi Görüntüle

KISA MESAJLA ETKİNLEŞTİRDİLER

Bir diğer iddialara göre ise çağrı cihazı bataryalarına 20 gram pentaeritritol nitrat (PETN) yüksek patlayıcı askeri detonatörlerde cihazların lityum iyon pilleri bir sinyalle ısınıp  yanma yerine patladığını ileri sürülüyor. Patlamanın alfanümerik kısa mesaj adı verilen bir sinyalle etkinleştirilmiş olabileceği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

3

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading