TBMM harekete geçti! Komisyon kuruldu: Kadına karşı şiddetle mücadelede yeni adım!

TBMM harekete geçti! Komisyon kuruldu: Kadına karşı şiddetle mücadelede yeni adım!

Son yıllarda artan kadın cinayetlerini araştırmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi düğmeye bastı..TBMM Genel Kurulu’nda tüm siyasi partilerin olumlu yönde oy kullanmasıyla kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin araştırma komisyonu kuruldu.

Gündem

12.10.2024, 14:19

Türkiye'yi derinden sarsan kadın cinayetlerinin ardından Meclis harekete geçti.TBMM Genel Kurulu'nda tüm siyasi partilerin olumlu yönde oy kullanmasıyla kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin araştırma komisyonu kuruldu.

Lale Cangal kimdir? Issız Adam Cemal Hünal evli mi, bekar mı? Lale Cangal kimdir? Issız Adam Cemal Hünal evli mi, bekar... Haberi Görüntüle

KOMİSYON 22 ÜYEDEN OLUŞACAK 

Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

Kızılelma ve ANKA 3'e güç verecek! Yerli motor TF-6000 için kuyruğa girdiler! Kızılelma ve ANKA 3'e güç verecek! Yerli motor TF-6000 için... Haberi Görüntüle

ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN ACİL TEDBİRLER ELE ALINACAK 

Komisyon, son dönemde artan şiddet olayları ve toplumsal etkileri, kadına şiddetin önlenmesine yönelik alınması gereken acil tedbirleri, iş hayatında kadınlara yönelik mobbingin önlenmesi, kadın haklarının güçlü şekilde korunması gibi konularda çalışmaları ele alacak. Araştırma komisyonu, çalışmalarının sonunda rapor hazırlayarak Meclis Genel Kurulu'na sunacak.

Solak kişiyi ancak IQ'nuz 130'un üzerindeyse 7 saniye içinde fark edeceksiniz! Bunu yapabilir misiniz? Solak kişiyi ancak IQ'nuz 130'un üzerindeyse 7 saniye içinde fark... Haberi Görüntüle

"CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, komisyonun kurulmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, art arda yaşanan çocuklara, kadınlara yönelik şiddet ve cinayet olaylarının herkesi derinden sarstığını belirtti.

Psikiyatristler Türkiye'nin gündemine oturan 'sur canisi' Semih Çelik'i analiz etti:  Çok zeki bir psikopat! Psikiyatristler Türkiye'nin gündemine oturan 'sur canisi' Semih Çelik'i analiz etti:... Haberi Görüntüle

"NEYİ DAHA İYİ YAPABİLİRİZ?"

Çiğdem Erdoğan, "Caniler tarafından katledilen çocukların, kadınların yasını hep birlikte tutarken bu tür olayların son bulması adına TBMM mensupları olarak canla başla çalışıyoruz. Kurulacak komisyon 'Neyi daha iyi yapabiliriz?' sorusuna önemli cevaplar ortaya koyacak" ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading