Yandex Metrica

TBMM'de Netanyahu tezkeresi: Gazze kasabının ABD Kongresi'nde konuşması kınandı

TBMM'de Netanyahu tezkeresi: Gazze kasabının ABD Kongresi'nde konuşması kınandı

TBMM'de İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşması kınandı ve "Bu demokratik ayıbı esefle karşıladığımızı ilan ediyoruz." ifadesi kullanıldı. Kabul edilen tezkerede "Gazze'de 10 ay içinde çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 40 bin sivil katledilmiştir. Yaşam alanları kasıtlı olarak tahrip edilen 2 milyon Gazzeli yerlerinden edilmiştir." denildi.

Gündem

28.07.2024, 11:56

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin tezkere kabul edildi. Tezkerede Filistin'deki katliama dillat çekilerek İsrail'in on binlerce sivili acımasızca öldürdüğü vurgulandı. Netanyahu'nun Kongre'ye yaptığı hitabın utanç vesikası belirtilen tezkerede Gazze'deki insani darmın her geçen gün derinleştiğinin altı çizildi. 

Mavi Vatan'a 'masal' diyen UBER Namık, BRICS söylentisiyle çılgına döndü: Cevap için ABD'yi beklemedi Mavi Vatan'a 'masal' diyen UBER Namık, BRICS söylentisiyle çılgına döndü:... Haberi Görüntüle

"ELİ KANLI SAVAŞ SUŞLUSU AYAKTA ALKIŞLANDI"

"Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu demokratik ayıbı esefle karşıladığımızı ilan ediyoruz. Gazze'de 10 ay içinde çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 40 bin sivil katledilmiştir. Yaşam alanları kasıtlı olarak tahrip edilen 2 milyon Gazzeli yerlerinden edilmiştir. Hayatta kalabilenler, her türlü insani yardımın engellendiği dar bir bölgede açlık ve hastalıklar karşısında yaşam mücadelesi vermektedir. Gazze'deki insani trajedi her geçen gün derinleşirken, Batı Şeria'daki işgalci şiddeti de tırmanmakta; Filistinlilerin canına ve mülklerine yönelik saldırılar hız kazanmaktadır." ifadelerinin kullanıldığı tezkerede Netanyahu gibi eli kanlı bir savaş suçlusunun alkışlar eşliğinde konuşturulmasının sadece demokratik bir ayıp değil aynı zamanda hukuka ve her türlü ahlaki değere meydan okuma olduğu belirtildi. Tezkere şöyle devam etti: "Demokratik bir kurumun, İsrail'in sınır tanımayan saldırganlığını dizginlemek yerine büyük insanlık suçlarının faillerine güç ve cesaret veren yalanlarla dolu bir sahne şovuna alet olması esef vericidir. Buna mukabil, Kongre binasının içinde ve dışında maşeri vicdanın sesi olanların gösterdiği tavrı son derece kıymetli buluyor, şaibeli bir ismin parlamentolarında konuşturulmasına cesaretle karşı çıkarak oturuma katılmayan sağduyu sahibi Kongre üyelerini de takdirle karşılıyoruz. Tüm insanlığın başından itibaren tanık olduğu soykırıma varan katliamın ve açık savaş suçlarının üstünü örtmeye Netanyahu'nun yalana dayalı şovu yetmeyecektir. Başta ABD Kongresi olmak üzere İsrail üzerinde siyasi etki sahibi olan bütün karar alıcıları, Gazze'de akan kanı durdurmak için etkili tedbirler almaya, acil bir ateşkes için İsrail üzerindeki siyasi baskıları artırmaya ve işlenen vahim suçlar sebebiyle hesap verebilirlik çabalarına destek olmaya davet ediyoruz. Savaş suçlularının konuşacakları yer, parlamento kürsüleri değil, uluslararası mahkemelerde sanık sandalyesidir."

Tezkere yapılan oylamayla kabul edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading