TBMM'de TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı kınandı! DEM'in tavrı şaşırtmadı

TBMM'de TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı kınandı! DEM'in tavrı şaşırtmadı

TBMM Genel Kurulu'nda TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin Meclis Başkanlığı Tezkeresi kabul edildi. İmzaya açılan ortak bildiriye DEM Parti imza atmadı.

Gündem

25.10.2024, 09:02

TBMM Genel Kurulu'nda TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin Meclis Başkanlığı Tezkeresi kabul edildi. İmzaya açılan ortak bildiriye DEM Parti imza atmadı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Ekim 2024 tarihinde Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen terör saldırısı kınandı. Tezkerede "Hiçbir güç ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Arkasında emperyalist güçlerin ve karanlık odakların olduğu terör sldırıları ülkemizin huzur ve istikrar ortamına zarar veremeyecektir." denildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş imzasıyla yayınanan ortak bildiride dün TUSAŞ yerleşlesine yapılan terör saldırısı sonucu şehit olan vatandaşlara rahmet, yaralananlara acil şifalar dilendi. "Hiçbir güç ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Arkasında emperyalist güçlerin ve karanlık odakların olduğu terör sldırıları ülkemizin huzur ve istikrar ortamına zarar veremeyecektir." denilen bildiride söz konusu terör saldırısının amacının milli savunma sanayisi ve tam bağımsız Türkiye istikametindeki kararlı yürüyüş olduğu belirtildi. Saldırı sonrası millet tarafından gösterilen metanet ve birliğin her türlü terörsit girişimini boşa çıkaracağı vurgulandı ve şu ifadeler kullanıldı: "Burada milli iradenin tecelligahı demokrasimizin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak terör örgütlerine ve tüm desetkçilerine karşı mücadele etme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Ortak duruşumuzu ilan eden bu tezkerenin kabulünü ve bu kararın Resmi Gazete'de yayımlanması hususunu Genel Kurul'un tasviplerine arz ederim."

Sur cinayetinde yeni gelişme: İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü, Ayşenur şifresi henüz kırılamadı! Sur cinayetinde yeni gelişme: İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü, Ayşenur şifresi... Haberi Görüntüle

"HİÇBİR GÜÇ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKTIR"

Tezkerenin tam metni şöyle:

"23 Ekim 2024 tarihinde Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi tesislerine yönelik terör saldırısı, ülkemizin barışına ve huzuruna kasteden alçakça bir girişimdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.

Hiçbir güç ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Arkasında emperyalist güçlerin ve karanlık odakların olduğu terör saldırıları ülkemizin huzur ve istikrar ortamına zarar veremeyecektir. Bu saldırının esas amacı, milli savunma sanayimiz ve tam bağımsız Türkiye istikametindeki kararlı yürüyüşümüzdür.

Saldırı sonrasında milletimizin gösterdiği metanet ve birlik duygusu, tarihten gelen millet olma bilincimizin simgelediği çelikten irade her türlü terörist girişimi boşa çıkaracak güçtedir. Burada milli iradenin tecelligahı, demokrasimizin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak terör örgütlerine ve tüm destekçilerine karşı mücadele etme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Ortak duruşumuzu ilan eden bu tezkerenin kabulünü ve bu kararın Resmi Gazete’de yayımlanması hususunu Genel Kurulun tasviplerine arz ederim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading