Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, gözünü Türkiye'ye dikecek

TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına değindi. Erdoğan, yaptığı açıklamada ''İşgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır.Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgalle semiren bir katil sürüsü var. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız" dedi.  

Gündem

01.10.2024, 17:38

Meclis, 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla 1 Ekim'de ilk olarak Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunulud ve İstiklal Marşı okundu. Anıttaki törenin ardından TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'na katıldı. Burada katılımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Yeni yasama yılının uyum, uzlaşma, karşılıklı anlayış içerisinde berimli bir yıl olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 28. dönemin ilk 2 yılında yoğun bir faaliyet gerçekleştirdik. Yeni yasama yılında da özverili çalışmalarımız devam edecek. Kesintisiz devlet tecrübesi ile dünyada istisnasız bir milletiz. Yüzyıllar boyunca onlarca devlet kurmuş bir milletiz, devlet tecrübesi konusunda dünya üzerindeki istisnai milletlerden biridir. Daha nice seneler milletimize hizmete devam edecektir. Meclis'imiz 15 Temmuz'da hainler tarafından bombalanmaya rağmen çalışmıştır. Bu Meclis, tarih boyunca şartların en zor olduğu dönemde bile egemenlik kayıtsı şartsız milletindir şiarına sahip çıkmıştır.

Lübnan'daki kanlı saldırı sonrası Haluk Bayraktar'ın 'İsrail'in teklifini reddettik' sözleri yeniden gündemde Lübnan'daki kanlı saldırı sonrası Haluk Bayraktar'ın 'İsrail'in teklifini reddettik' sözleri... Haberi Görüntüle

''1982 ANAYASANIN MİADI DOLDU''

Yeni anayasanın kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması, farklılıklarda değil ortak noktalarda buluşturması sarsılmaz ilkemizdir. Türkiye'nin yeni hedef ve iddialarını gerçekleştirmesi anacak yeni ve sivil bir anayasa ile mümkündür. Darbe anayasası ülkemiz ve milletimiz için dar gömlektir. Yeni anayasa devleti ve milleti ayrı yere koyan değil devlet ile milleti buluşturan uzlaştıran kcuaklaştıran niteliklere sahip olmalıdır. Yeni anayasa sürecinde yapıcı olacağız. Tüm partileri, toplumun tüm kesimlerini, Türk demokrasisini yeni ve sivil bir anayasa ile taçlandırma mücadelemize omuz vermeye davet ediyorum.

20 Eylül 2024 KPSS ön lisans sonuçları neden açıklanmadı? KPSS ön lisans sonuçları saat kaçta açıklanacak? 20 Eylül 2024 KPSS ön lisans sonuçları neden açıklanmadı? KPSS... Haberi Görüntüle

''DEVLETİ AYAKTA TUTAN ADALETTİR''

 Meclis, yeni yasama yılında suçun önlenmesi, infaz ve ıslah konusuna daha fazla eğilmeli, milletimizin giderek yükselen taleplerine daha çok kulak vermelidir. Kolluk kuvvelerimiz ve yargı camiamız adaletin tecellisi için çok büyük bir gayret ve özveri ile çalışmaktadır. Adalet, ekonmomiyi büyütecek, eşit dağıtımı sağlayacaktır. Devleti ayakta tutan devlettir. Kanun ve düzen dışına çıkanlar, adaletin tesisi, devletimizin bekası adına hiç tereddüt edilmeksizin yargı karşısına çıkarılacaklardır. Kanunları uyguladıkları için hiç kimse yargı camiamızı yıpratmaya mahmekelermizi baskı altına almaya çalışmamalıdır. 

İstanbul'da yangın paniği! Sancaktepe'de bir depo alev adı: Fabrika tahliye edildi! İstanbul'da yangın paniği! Sancaktepe'de bir depo alev adı: Fabrika tahliye... Haberi Görüntüle

''EKONOMİDE HEDEFMİZE DOĞRU İLERLİYORUZ''

Ekonomi programımızda meclisimizin de desteği ile son bir yılda önemli mesafe kat ettik. Bölgemizdeki sıcak çatışmalara rağmen programımız işliyor. Reform programı meyvelerini veriyor. Türkiye'nin artık rezerv meselesi yoktur. Cari açığı sürdüreülebilir bir düzeye çektik. İhracatımız 2023'te rekor kırdı.

Galatasaray'da derbi zaferinin primi ortaya çıktı: Her bir oyuncuya 1.5 milyon TL'lik prim verilmiş! Galatasaray'da derbi zaferinin primi ortaya çıktı: Her bir oyuncuya 1.5... Haberi Görüntüle

''ENFLASYONDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK''

Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek ve milletimiz bu düşüşü çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde, mutfağında daha fazla hissedecek. Kararlı duruşumuz sayesinde enflasyonda aklıcı düşüş trendine girmiş bulunuyoruz. Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracaat ve vari fazla yolu ile kaliteli büyütme stratejimize devam edeceğiz. Deprem bölgesini süratle ayağa kaldırmak gündemimizin ilk sırasında olmaya devam edecektir Depremzede kardeşlerimizin güvenli yuvalarını peyerpey teslim edeceğiz. Ülkeye kaybettirerek siyaset yapılmaz.

Sıfır kilometre araçlarda artık zorunlu! Yeni sistem devreye giriyor Sıfır kilometre araçlarda artık zorunlu! Yeni sistem devreye giriyor Haberi Görüntüle

''İSRAİL BÖLGEYİ ATEŞE ÇEKİYOR''

İsrail, Gazze ve Lübnan saldırıları ile aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor. İsrail buna rağmen dünyadan gereken tepkiyi almıyor. Gazze'nin ardından Lübnan'da da katliama başlayan İsrail devleti Netanyahu isimli Hitler özentisinin iradesinde sadece son 51 haftada insanlığa karşı tüm suçları pervazsızca işlemiştir. israil er yada geç durdurulacak. Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da öyle durdurulacak. 

Çeyrek altından gizli rekor! Yatırımcısına tam 1336 TL kazandırdı! İşte güncel altın fiyatları Çeyrek altından gizli rekor! Yatırımcısına tam 1336 TL kazandırdı! İşte... Haberi Görüntüle

''İSRAİL, GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE DİKECEK''

Bu süreçte ne uluslararası kuruluşlar ne de 2 milyar Müslümanı temsil eden devletler bir araya gelip İsrail'e ortak tepki göstermedi. Devletler ortak tepki göstermedi, müşterek tavır sergilemedi. Ses çıkarmadıkça işgal devam edecek. Türkiye olarak hakkı savunmaya zalim karşısında dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz.Siyonist lobinin şahsım ve hükümetimizi hedef alan itibar suikaslarına asla boyun eğmeyeceğiz. İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistinve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır. İşgal, terör, saldırılar hemen yanıbaşımızda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gaziler Günü paylaşımı: 'Tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gaziler Günü paylaşımı: 'Tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum' Haberi Görüntüle

''HER İMKANLA KARŞI DURACAĞIZ''

Türkiye'ye tarafsız olsun diyenlere sesleniyorum. Karşımızda hukuk ile mukayyet bşr devlet değil kandan beslenen işgal ile seniren bir katil sürüsü var. 7 Ekim'den beri yaşanan her gelişme bu tehdidi daha da artıracaktır. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Türkiye, Lübnan'a 2,5 saat mesade. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız. bedeli ne olursa olsun Türkiye, İsrail'in karşısında durmaya dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edecek. 

Lübnan Sağlık Bakanı açıkladı: Ölü sayısı 37'ye yükseldi Lübnan Sağlık Bakanı açıkladı: Ölü sayısı 37'ye yükseldi Haberi Görüntüle

''LÜBNAN HALKININ YANINDA OLACAĞIZ''

İsrail’i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Lübnan halkının yanında olacağız. Türk milleti olarak onları zor günlerinde yalnız bırakmayacağız. Küresel sistem kökten sarsılırken Meclisimiz, vakar, sağduyu, uzlaşma içinde hem ülkemize hem de coğrafyamıza yol gösterici olacaktır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading