Tek tırnaklı eti nedir? Tek tırnaklı hayvanlar neden yenmez?

Tek tırnaklı eti nedir? Tek tırnaklı hayvanlar neden yenmez?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesinde ön plana çıkan Tek Tırnaklı Eti dikkat çekti. Peki, tek tırnaklı hayvanlar hangileri, neden yenmez?

Gündem

03.10.2024, 14:07

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların tam listesini kamuoyu ile paylaştı. Bu listede Tek Tırnaklı Eti dikkat çekti.

Bakanlığın denetimlerinde 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31’inci maddesinin 6’ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunduğu hükümlerde; ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listesine göre ‘Et ve Et Ürünleri’ grubunda ‘Tek Tırnaklı Eti Tespiti’ sebebiyle uygunsuz bulunan firmalar ve ürünleri açıklandı.

20 Eylül benzine zam gelecek mi? Bu gece benzine zam yapılacak mı? 20 Eylül benzine zam gelecek mi? Bu gece benzine zam... Haberi Görüntüle

TEK TIRNAKLI ETİ NEDİR?

Tek tırnaklı eti, tek tırnaklı hayvanlardan elde edilen et anlamına gelmektedir. Tek tırnaklı hayvanlar, ayaklarının uç kısmında yalnızca bir tırnak bulunan hayvanlardan ibarettir. Bu hayvanlar, evcil ya da yabani olarak farklı coğrafyalarda yaşayan türleri içermektedir.

Tek Tırnaklı Eti

Kafası karışık turistler! Camiyi gezen erkek turistler etek giydi! Kafası karışık turistler! Camiyi gezen erkek turistler etek giydi! Haberi Görüntüle

TEK TIRNAKLI HAYVANLAR NEDEN YENMEZ?

Tek tırnaklı hayvanların etinin tüketilmesi İslam dinine göre uygun değildir. Bunun nedeni de İslam dininin insan için güzel olan şeyleri faydalı bulması insana zarar verebilecek şeyleri ise zararlı olarak görüp yasaklamasından ibarettir. Tek tırnaklı hayvanların sahip oldukları farklı sindirim sistemleri ve beslenme alışkanlıklarından dolayı etlerinin tüketilmesi uygun görülmemektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading