Sitede Ara

Telegram kapatıldı mı? BTK'dan Telegram'a erişim engeli geldi mi?

Telegram kapatıldı mı? BTK'dan Telegram'a erişim engeli geldi mi?

Discord’a erişim engeli gelmesinden sonra dikkatler kadın düşmanlığı yapıldığı iddia edilen Telegram’a çevrildi. Peki, Telegram kapanacak mı? BTK’dan erişim engeli geldi mi?

Gündem

09.10.2024, 16:58

Son olarak Discord adlı platformda kadın düşmanlığı üzerinden İncel grupları bir araya gelmesinden ötürü uygulamaya erişim engeli getirilmişti. Ali Yerlikaya platformda yaşananlarla ilgi olarak bir açıklama yaparken Telegram'a yönelik bir kısıtlama olup olmayacağı merak edilmektedir.

Discord platformu içerisinde siber suçlar, çocuk tacizi, zorbalık yapan grupların tespit edilmesi sonrasında erişim engeli getirildi. Telegram ve Discord platformları konusunda açıklamalar yapan Ali Yerlikaya yeni bir erişim sinyalini de vermiş oldu.

Çorum'da 8 kişi mantardan zehirlendi! Mantarları bakın nereden almışlar Çorum'da 8 kişi mantardan zehirlendi! Mantarları bakın nereden almışlar Haberi Görüntüle

TELEGRAM KAPATILDI MI?

Discord’a erişim engeli gelmesi sonrasında diğer bir platform olan Telegram’da kullanıcılar tarafından izlenmektedir. Ancak şu ana kadar BTK tarafından bir erişim engeli gelmediğinden Telegram kapalı değildir.

Telegram kapatıldı mı

Son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tuunç tarafından yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/1 maddesinde yer alan "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading