Yandex Metrica

Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira zam oranı yüzde kaç?

Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira zam oranı yüzde kaç?

2 senedir uygulanan kirada yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'dan sonra kalkaması bekleniyor. Kira yenileme tarihi Temmuz ayı olan ev sahipleri ve kiracılar ise "Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira zam oranı yüzde kaç?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Gündem

25.06.2024, 16:00

Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı en çok da konut fiyatlarını ve kiraları etkiledi. Kiralardaki fahiş artışın önüne geçmek için konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. 2 senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırının 2024 Temmuz ayında sonra uygulamanın sona ereceği açıklandı. Kira zam sınırı son yıllarda ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmiş ve bu konuda çok fazla dava mahkemelere intikal etmişti. Kiracılar uygulamanın devam etmesi gerektiğini belirtirken ev sahipleri ise güncel koşullarda yüzde 25 zam sınırının uygun olmadığı görüşünde.

Milli Saraylar Başkanlığı Topkapı Sarayı kararını duyurdu: 1924'ten bu yana bir ilk Milli Saraylar Başkanlığı Topkapı Sarayı kararını duyurdu: 1924'ten bu yana... Haberi Görüntüle

TEMMUZ'DA KİRAYA NE KADAR ZAM YAPILIR?

Konutlarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'dan itibaren kalkıyor. Uygulamanın sona ermesiyle kira artış oranını yeniden tüketici enflasyonu (TÜFE) belirleyecek. Ev sahipleri kafalarına göre zam yapamayacak. TÜFE oranlarının üzerinde zam yapılmasının yasak olduğunu da hatırlatmak isteriz. 

2024 LGS birincisi kim? LGS şampiyonları hangi okuldan mezun? 2024 LGS birincisi kim? LGS şampiyonları hangi okuldan mezun? Haberi Görüntüle

TEMMUZDA EN YÜKSEK KİRA ZAM ORANI YÜZDE KAÇ?

Kira artış oranı, TÜFE'e 12 aylık ortalamaya göre belirlenecek. Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak. Bu verilerin ardından kira zam oranları da belli olacak. Mayıs ayı enflasyon verilerine göre 12 aylık enflasyon yüzde 62,51 olarak açıklandı. Haziran ayı kira zam oranı yüzde 62.51 olarak gerçekleşmişti. Not: Haziran ayında yüzde 25 kira zam uygulaması devam ediyor.

Son dakika... İletişim Başkanı Altun duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile görüşecek Son dakika... İletişim Başkanı Altun duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri... Haberi Görüntüle

TEMMUZ KİRA ZAMMI YÜZDE KAÇ OLUR?

Tahminlere güre konutlarda kira zam oranını yüzde 62 seviyesinde olması bekleniyor. Ancak net veriler Temmuz ayında açıklanacak Haziran enflasyon verileriyle belli olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading