Yandex Metrica

Sitede Ara

Tepki çeken 'topuk kanı' kararı sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Tepki çeken 'topuk kanı' kararı sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Kars Aile Mahkemesi, bebeğinden topuk kanı alınmasına izin vermeyen aileyi haklı buldu ve bilim karşıtı Aidin Salih'i referans gösterdi. Aidin Salih’in Türkiye’de geçerli bir tıp diploması bulunmuyor. Olayın ardından Sağlık Bakanlığı'ndan Kars aile mahkemesinin "topuk kanı" kararına ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Karara karşı Bakanlığımızca istinaf yoluna başvuru süreci ivedilikle başlatılmıştır" denildi.

Gündem

23.08.2024, 12:20

Edinilen bilgiye göre; Kars'ta yeni doğan bebekten aile hekiminin topuk kanı alması isteniyor. Aile bunu reddedip kabul etmiyor. Kars İl Sağlık Müdürlüğü bunun üzerine "küçük hakkında koruma tedbiri konması" için dava açıyor. Hakim, Alternatif Tıp uzmanı Aidin Salih'in "Topuk kanı almanın çocuğa yapılan en büyük kötülük olduğu" ve "topuk kanı almak otizmi erken saptasa bile tedavisi olmadığı" şeklinde bilirkişi kararı ile talebi reddediyor. Karar dün çıktı. 

Vicco ne malı? Vicco ayakkabı Türk malı mı, nerede üretiliyor? Vicco ne malı? Vicco ayakkabı Türk malı mı, nerede üretiliyor? Haberi Görüntüle

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kars aile mahkemesinin "Yenidoğan Tarama Programı" kapsamında topuk kanı alınmasına ilişkin kararı sonrası Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Konuya ilişkin açıklama Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden geldi.

Yapılan açıklamada, Kars aile mahkemesi tarafından, 20 Ağustos'ta, topuk kanı alınması hakkında verilen kararın, ilk derece mahkemesi kararı olduğu ve kesin hüküm taşımadığı bildirildi.

İstanbul'da taksi çağırmak için hangi uygulama kullanılacak? 2500 taksi hangi uygulamadan çağırılacak? İstanbul'da taksi çağırmak için hangi uygulama kullanılacak? 2500 taksi hangi... Haberi Görüntüle

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜDAHİL OLDU

Topuk kanının, Yenidoğan Tarama Programı kapsamında çocukların hastalıklarını erken teşhis ederek tedavilerini başlatmak amacıyla alındığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kesin hüküm niteliği taşımayan mezkur kararın hatalı olduğunu değerlendirdiğimizden, bu karara karşı Bakanlığımızca istinaf yoluna başvuru süreci ivedilikle başlatılmıştır. Hukukun, adalet ve doğruluk temelinde vereceği karara olan inancımız tam olduğundan, yargı süreci sonuçlanıncaya kadar Yenidoğan Tarama Programı aynı şekilde devam edecektir."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading