Terör dayanışması! PKK'dan imamlara İsrail uyarısı: Haklarında konuşmayın!

Terör dayanışması! PKK'dan imamlara İsrail uyarısı: Haklarında konuşmayın!

Bir yıldır Gazze'de sistematik soykırım düzenleyen İsrail'e dünyanın her yerinden tepki gelirken İsrail gibi katliama yabancı olmayan PKK'dan siyoniste destek geldi. Terör örgütü Suriye'nin Rakka bölgesinde uyarıda bulundu. Terör örgütü, imamları İsrail hakkında konuşmamaları için tehdit etti.

Gündem

12.10.2024, 20:45

Suriye-Lübnan-Filistin ekseninde tansiyon yükselirken İsrail, ABD ve Avrupa’nın yanı sıra terör örgütü PKK’nın da desteğini almaya devam ediyor.Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG, Rakka'daki imamlara, hutbelerde Filistin ve İsrail hakkında konuşurlarsa ‘bedelini ödeyecekleri’ tehdidinde bulundu.

4 Ekim 2024 Cuma hutbesi konusu: Zulüm Asla Payidar Olmaz 4 Ekim 2024 Cuma hutbesi konusu: Zulüm Asla Payidar Olmaz Haberi Görüntüle

PKK'DAN İMAMLARA TEHDİT 

Bölücü örgüt PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımlara değinilmemesi konusunda imamlara açık açık tehditler savurdu. 

Son dakika... Bakan Tunç'tan 'Discord' açıklaması: Adli soruşturmalar başlatıldı Son dakika... Bakan Tunç'tan 'Discord' açıklaması: Adli soruşturmalar başlatıldı Haberi Görüntüle

"BEDELİNİ ÖDERSİNİZ"

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, örgüt Rakka'da imamlara cuma hutbesinde Filistin'i anmamaları ve İsrail hakkında konuşmamaları konusunda uyardı. Bu konulara girmeleri halinde imamlara ‘bedelinin ödetileceği’ söylenerek gözdağı verildi.

Çocuk cinayetleri ve istismara karşı ilk adım: 22 üyeden oluşacak Çocuk cinayetleri ve istismara karşı ilk adım: 22 üyeden oluşacak Haberi Görüntüle

"İSRAİL HAKKINDA KONUŞMAYIN"

PKK elebaşı Duran Kalkan, Siyonist İsrail'in sözcülüğüne soyunup, "Dananın kuyruğu Kıbrıs'ta kopacak. Bu savaşın merkezi Türkiye'dir" derken, örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG ise Rakka’daki imamları baskı altına almaya çalışıyor. Yerel kaynaklar, bölgeyi kontrolünde tutan örgütün, imamları cuma hutbesinde Filistin’i anmamaları, İsrail’in Filistin’e yönelik soykırımdan bahsetmemeleri ve İsrail hakkında konuşmamaları konusunda uyardığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilçe kongrelerine video mesaj: Durmak yok hizmete devam Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilçe kongrelerine video mesaj: Durmak yok hizmete devam Haberi Görüntüle

"SADECE CANIMIZ KALDI"

Konuyla hakkında açıklamalarda bulunan yerel kaynaklar, “İsrail’e yönelik eleştiri yapılmaması yönündeki baskı uzun zamandır var. Ancak İsrail’in Lübnan’a saldırmasının ardından bu baskı artışa geçti. Bu toplumun kanaat önderi imamlar. Halk imamlara saygı duyuyor. Örgüt de bunun bilincinde olduğu için önce imamları kontrol altına almaya çalışıyor. Son olarak cuma hutbesinde İsrail’in eleştirilmemesi, Filistin’e destek mesajı verilmemesi yönünde talimat verdiler. Kaynaklar, “Örgüt, verilen talimata uyulmaması durumunda bedelinin ağır ödetileceğini söyledi. Daha ağır ne olabilir bunu bilmiyorum. Örgüt bu topraklara girdiğinden beri huzur yok zaten. Elimizden alabilecekleri sadece canımız kaldı” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading